Katarína, ktorá sa liečila na rakovinu aj s pomocou ľudí, v nedeľu zomrela

24.11.2019
Páčil sa vám článok?

Katkin príbeh pred viac ako mesiacom otriasol Instagramom a následne médiami, pretože liečbu jej nebola ochotná preplatiť poisťovňa. Na lieky sa jej skladali ľudia, poisťovňa jej neskôr liečbu schválila. Katka dnes zákernej chorobe podľahla.

Smutný príbeh mladej Bratislavčanky, ktorá počas celej liečby bojovala najviac, ako vedela, obletel slovenské médiá pred vyše mesiacom. My sme o ňom  informovali tiež.

Katkin boj  s ťažkou chorobou sa začal v máji 2018. Po roku bolestí a ťažkostí sa rozhodla pre gastro vyšetrenie, lebo pociťovala výrazné kŕčovité bolesti v bruchu a výrazne schudla. Nakoniec jej vyšetrenia odhalili nádor na obličke vo veľkosti päste. „Do dvoch týždňov ma operovali. Pár dní pred ňou som začala krvácať. Pri operácii som prišla o obličku s nadobličkou, slezinu a tri lymfatické uzliny," priblížila na sociálnej sieti začiatok svojho príbehu Katka.

V priebehu týždňov sa jej vytvorili metastázy v lymfe, kostiach, pľúcach, pečeni a krku. V auguste v roku 2018 jej nasadili prvú chemoterapiu a začal boj so zákernou chorobou. Chemoterapia najskôr zabrala, no časom, hoci ju absolvovala viackrát, už nepomáhala ani tá. Lekári jej dali jej urobiť testy, či by telo reagovalo na možnosť liečby imunoterapiou. Testy dopadli dobre, Katke však došlo však zamietavé stanovisko zdravotnej poisťovne, ktorá liečbu odmietala preplatiť. Práve tento fakt vyvolal obrovské rozhorčenie na strane verejnosti a ľudia sa začali Katke na liečbu zbierať. Poisťovňa neskôr svoje stanovisko zmenila. 

Bojovníčka ​Katka tento víkend chorobe podľahla. Ešte pred piatimi dňami na Instagrame zverejnila, že neprestáva bojovať a stále je v nemocnici. Pod jej príspevkom na jej instagramovom účte pribúdajú správy od ľudí, ktoré vyjadrujú úprimnú sústrasť. 

Posledný Katkin príspevok na sociálnej sieti:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Stále bojujem?robím čo môžem❤️som stále v nemocnici.

Príspevok, ktorý zdieľa Katresinsta (@katresinsta),

(nc)

Páčil sa vám článok?