Podunajské Biskupice majú 200 nových stromov

16.10.2019

Zdroj: SLOVNAFT, a.s.

Páčil sa vám článok?

(pr) Pásy zelene na uliciach Komárovská, Biskupická a Padlých hrdinov oživilo 200 nových javorov, líp a orechov. Stromy vysadil Slovnaft spolu s mestskou časťou Podunajské Biskupice.

Stromy sadili manažéri Slovnaftu počas októbrového popoludnia, ktoré venovali dobrovoľníckej práci pre obyvateľov susednej mestskej časti. Zručne a rýchlo sa postarali sa o to, aby každá z 200 sadeníc stromov dostala svoje trvalé stanovisko. Pomáhali pri tom ďalší dobrovoľníci z občianskeho združenia Sadíme stromy.

Zdroj: SLOVNAFT, a.s.

 „Stromy sú životne dôležitým orgánom našich miest,“ povedal Gabriel Szabó, CEO spoločnosti Slovnaft. „Stromy znižujú hluk, čistia vzduch, bojujú proti klimatickým zmenám, dokonca nám pomáhajú vysporiadať sa so stresom. Výsadba novej zelene je spôsob, akým vieme spríjemniť a skvalitniť prostredie, v ktorom žijeme. Nielen nám, ale v budúcnosti aj našim deťom,“ dodáva Gabriel Szabó.

Starosta Podunajských Biskupíc Zoltán Pék k tomu dodal, že cieľom mestskej časti je zabezpečiť do budúcnosti čo najviac zelene. „Veľmi ma teší záujem Slovnaftu pomôcť nám v tom a som vďačný, že sa na sadení stromov osobne angažoval aj jeho manažment,“ dodal Z. Pék.

Zdroj: SLOVNAFT, a.s.

​K následnej starostlivosti o vysadené stromy a ich zalievaniu sa zaviazala mestská časť, aby tak zabezpečila ich úspešné zakorenenie a rast.

Slovnaft podporuje okolité mestské časti a obec Rovinka aj prostredníctvom grantového programu Dobrý sused. Projekty na skrášlenie verejných priestorov prijíma nepretržite a grant môže dosiahnuť 4000 eur.

Zdroj: SLOVNAFT, a.s.

Páčil sa vám článok?