Nemáte ešte program pre deti? Prihláste ich na Detskú univerzitu Komenského

9.7.2019

Zdroj: FB UK

Páčil sa vám článok?

Detská Univerzita Komenského a súbežne s ňou aj Detská Univerzita Komenského Online už odštartovala, vaše deti sa môžu stále pripojiť. Počas leta na nich čaká 9 videoprednášok od inšpiratívnych profesorov zo Slovenska aj zahraničia, ako aj ďalší pestrý program.

Online videoprednášky umožňujú zapojiť sa deťom odkiaľkoľvek a kedykoľvek. Deti sa tak môžu vzdelávať a pripájať zo Slovenska aj zahraničia, z prázdnin u starých rodičov, či priamo z pláže cez počítač, tablet či smartfón. „Spoločnosť Datalan aj prostredníctvom DUK Online ukazuje, ako môže moderný prístup vyvolať v deťoch záujem o poznávanie nových vecí a ako s nimi školy môžu zlepšiť komunikáciu,“ konštatuje Marek Paščák, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti Datalan a garant online projektu.

Podmienkou je prihlásenie sa na www.dukonline.sk a to do 31. júla. Netreba žiadne heslo ani prístupový kód. Študenti sú evidovaní na základe mena a e-mailu.

Videoprednášky budú zverejňované každý utorok od 9. júla do 3. septembra na stránke www.dukonline.sk Po prednáške deti cez online formulár vyplnia skúšobný test. Veľkou výhodou je možnosť si prednášku alebo jej časť prehrať znova. Diplom absolventa Detskej Univerzity Komenského Online získajú tí študenti, ktorí úspešne absolvujú aspoň 6 z 9 testov, a bude im zaslaný poštou do 15. septembra.

Tak ako DUK, aj DUK online je DUK je určené pre deti vo veku od 9 do 14 rokov. So študentmi bude online komunikovať DUK online koordinátor, ktorý im bude nielen posielať výsledky online testov, ale aj zodpovie akúkoľvek otázku k štúdiu, prednáškam či profesorom. Online vy­učo­va­nie je kapacitne neobmedzené.

 Keďže ide tento rok už o 9.ročník a na deti čaká 9 prednášok, pre deti je v rámci online štúdia pripravená aj súťaž 9 tech hračiek, čo je pre deti vo veku od 9 do 14 rokov veľmi atraktívne.

 A navyše, ani tento rok nebude chýbať špeciálny IT workshop, na ktorom sa desiatky detí zoznámia s technológiami budúcnosti. Zúčastniť sa ho môžu v prípade záujmu aj študenti online štúdia. 

IT workshop – Appka na budúcnosť

KEDY:  29.07.2019 / 10:00 - 12:00 hod. (1. skupina) a 30.07.2019 / 10:00 - 12:00 hod. (2. skupina)

KDE: DATALAN, Einsteinova Business Center Bratislava

OBSAH: Umelá inteligencia, rozšírená realita, virtuálny svet, chatboti, machine learning, bod singularity – vieš o čom je reč? Ak áno, príď sa o týchto zaujímavých témach dozvedieť viac priamo od IT expertov. A ak nie, poď zistiť, čo aj teba čaká v najbližších rokoch a akú transformáciu prinesie digitálna éra pre naša civilizáciu. Čo myslíš, stanú sa aj z nás cyborgovia a budeme si meniť časti tela ako transformeri?

Na workshope budeš mať tiež príležitosť vyskúšať si high tech novinky na vlastnej koži, pozrieť sa do zákulisia programátorského sveta, prejsť sa miestami, kde sa rodia inovatívne IT riešenia a pozrieť sa na Bratislavu z výšky 15. poschodia.

(Ts, nc) 

Páčil sa vám článok?