Kamery a zábrany mali byť na hrádzi už dávno

12.3.2018

Zdroj: ok

Páčil sa vám článok?

(pr) Frustrovaný nízkou vymožiteľnosťou práva v tejto krajine, obul som sa do riešenia problému na petržalskej hrádzi. Roky sa tu opakujú incidenty medzi cyklistami a korčuliarmi, ale nenašla sa autorita, ktorá by nastolila poriadok.

Naopak. Cez hrádzu si začali na luxusných autách agresívne a väčšinou nelegálne skracovať  cestu aj majitelia hausbótov z Jaroviec, ktorí sa tak vyhýbajú zápcham. Ohrozujú však ľudí na bicykloch či korčuliach.

Roky o tom vedela polícia, vodohospodári aj petržalský starosta. Ale nedialo sa nič. Keď som začal na sklonku minulého roka búchať na dvere kompetentných, škatule sa odrazu rozhýbali. Moje aktivity súvisiace s hrádzou dokonca prebrali z letargie aj pasívneho petržalského starostu.

Šéf krajského dopravného inšpektorátu aj vodohospodári avizovali riešenia. Bolo by iste prínosné, keby na hrádzi pribudli kamery, nové elektronické zábrany a poriadok by popri policajtoch kontrolovala aj vodná stráž. 

Aby sa to stalo realitou, budem sa za všetkých Bratislavčanov opakovane pýtať a dožadovať ich plnenia. Na oplátku chcem všetkých cyklistov a korčuliarov poprosiť, aby boli na hrádzi k sebe slušní a predchádzali vzájomným konfliktom. Verím, že slušnosť je nákazlivá.

PaedDr. Oliver Kríž

www.kriz.sk

 

Páčil sa vám článok?