Vodárne v tomto roku rátajú so znížením tržieb

20.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská vodárenská spoločnosť v tomto roku predpokladá nižšie tržby ako vlani. Dôvodom je rozhodnutie Úradu pre reguláciu sieťových odvetví, ktorým sa stanovili nižšie ceny za pitnú a odvedenú vodu.

V minulom roku vodárne ukončili 41 stavieb, z nich časť bola na území Bratislavy. Z tých významnejších možno spomenúť úpravu Vodnej (Michalskej) priekopy na pešiu zónu spojenú s revitalizáciou čitárne Červený rak, pri ktorej Bratislavská vodárenská spoločnosť obnovila vodovod a kanalizáciu. Ukončila sa aj druhá časť prác na vodovode a kanalizácii na Partizánskej lúke, rekonštrukcia vodovodu na Kapucínskej, na Ceste na Kamzík, Mierovej (druhá časť) a Strukovej ulice. Rekonštrukcia vodovodu a kanalizácie sa vykonala na Bulharskej, Miletičovej, Košickej. Dobudovalo sa vodovodné potrubie na zásobovanie Malaciek vedúce cez Lamač a Záhorskú Bystricu. Vodovod a kanalizácia sa budovali v Záhorskej Bystrici (Vrbánska, Kollárova ulica), pokračovali práce na odkanalizovaní Jaroviec, Rusoviec a Čunova.

Vlani sa vykonávala projektová príprava na projekte odkanalizovania podunajskej časti Bratislavy, predmetom ktorého je jednak rekonštrukcia a rozšírenie čistiarní odpadových vôd vo Vrakuni a v Petržalke, jednaj odkanalizovanie Prievozu a Podunajských Biskupíc, kde dodnes nie je vybudovaná kanalizácia. Prípravy na uskutočnenie tohto projektu budú pokračovať aj v tomto roku.

Bratislavská vodárenská spoločnosť v tomto roku plánuje preinvestovať 1,7 miliardy korún. Najvýznamnejšia investičná akcia sa týka Bratislavy len nepriamo, ide o napojenie miest a obcí malokarpatského regiónu na čistiareň odpadových vôd vo Vrakuni. V zozname stavieb, ktoré sa uskutočňujú na území mesta v tomto roku, je rekonštrukcia kanalizačného zberača na Vajnorskej a Rožňavskej ulici, rekonštrukcia zberača F v Rači a rekonštrukcia vodovodu na Novom moste a Vajanského nábreží. Patrí sem aj rozšírenie vodojemu na Brečtanovej ulici na Kolibe, obnova vodovodného potrubia na Tomášikovej ulici a rekonštrukcia laboratórií Bratislavskej vodárenskej spoločnosti na Bojnickej ulici spojená s ich dostavbou.

(juh)
Páčil sa vám článok?