Obľúbená Rotunda má dostať novú tvár

20.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Obľúbené turistické a výletné miesto pod názvom Rotunda, situované na Železnej studienke, by mohlo onedlho dostať novú tvár. O zničené územie prejavil záujem investor, ktorý by mohol túto časť obnoviť a skultúrniť.

V súčasnosti tu môžu návštevníci využiť na občerstvenie jedno pohostinské zariadenie a jeden bufet s terasou. Reštaurácia v smere na Kačín je momentálne otvorená. Táto budova by mala byť v rámci revitalizácie Rotundy zbúraná. Celý areál je už roky zanedbaný, chýbajú vhodnejšie záchody, ale aj mnohé stoly a stoličky sú na hranici životnosti. Preto by mesto, ktorému pozemok patrí, privítalo projekt, ktorý by rešpektoval charakter územia.

„Snažím sa presadiť, aby mesto nikdy nestratilo kontrolu nad týmto územím, aby sa to nepredávalo, ale aby to bolo formou nájomnej zmluvy,“ poznamenal k budúcim plánom investora na tomto území riaditeľ Mestských lesov Vladimír Kutka.

Napriek zanedbanosti prejdú územím Rotundy, alebo si tu posedia, tisíce Bratislavčanov alebo návštevníkov mesta. Popri území Rotundy jazdí linka MHD číslo 43 z Patrónky a prechádza ňou aj náučný chodník, ktorý sa začína v Lamači pod Klancom, odkiaľ sú číslované aj náučné zastávky. Autám je povolený vjazd okrem víkendových dní a sviatkov a cyklisti môžu využiť novú asfaltovú trasu na Ceste mládeže.

(rob)
Páčil sa vám článok?