Kontrola taxikárov odhalila typické nedostatky

20.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Aj na bratislavských taxikárov sa sústredili v priebehu noci z piatka na sobotu policajti bratislavskej Mestskej polície spolu s príslušníkmi Policajného zboru.

Skontrolovali 16 taxikárov, pričom desať z nich za zistené nedostatky týkajúce sa nezaplombovaných, prípadne neoverených taxametrov budú mať ďalšiu dohru v správnom konaní.

Päť taxikárov za zistené nedostatky v označení vozidla a jeho výbavy zaplatilo blokové pokuty vo výške 5000 korún. Chýbajúci doklad o absolvovaní zdravotnej prehliadky pripravil jedného z vodičov taxislužby o vodičské oprávnenie. Počas noci len v Starom Meste zistili mestskí policajti 45 priestupkov. Okrem samotných taxikárov to boli napríklad aj priestupky proti pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke.

Z ulíc Starého Mesta v noci hliadky odtiahli pre státie na zakázaných miestach 15 motorových vozidiel, na ďalších 10 nasadili hliadky blokovacie zariadenia. Krátko po polnoci "schladzovali" v dvoch prípadoch aj horúce hlavy tínedžerov na Námestí SNP, ktorí medzi sebou komunikovali až príliš hlučne a surovo.

(sita)

Páčil sa vám článok?