Daň z nehnuteľností môžete zaplatiť pohodlne online

13.4.2024

Zdroj: TASR - Jakub Kotian

Páčil sa vám článok?

Pozitívny vzťah k mestu si budujeme aj cez to, že povinnosti, ako napríklad platba dane z nehnuteľností, si vieme vybaviť len s telefónom v ruke. Bez pošty, bez žltého lístka, bez vyčkávania v dlhočizných radoch alebo manuálneho prepisovania variabilných symbolov.

"V rámci digitalizácie procesov nás čaká ešte veľa práce, ale teším sa, že naše Bratislavské konto rastie a čoraz viac z vás využíva možnosť platby dane online. Šetríme tak nielen prírodu, ale aj verejné zdroje (takmer 4€ na jedno daňové priznanie), ktoré môžeme použiť na zlepšenie kvality života v meste," informuje primátor mesta Matúš Vallo. 

Ešte zopár dôležitých informácií - na to, aby ste daň mohli zaplatiť online, je potrebné zaregistrovať sa do Bratislavského konta na www.platbadane.bratislava.sk. Následne, najskôr 29. apríla, vám do konta príde prehľadný výpis dane. Tú môžete zaplatiť cez QR kód, Apple Pay, Google Pay, prevodom na účet či platobnou kartou, a to do 14. mája.

Do Bratislavského konta sa postupne pridávajú ďalšie mestské služby, určite si teda vytvorte účet, aj keď vám povinnosť na platbu dane z nehnuteľností tento rok nevznikla. Bratislavské konto bude fungovať ako váš osobný mestský účet, cez ktorý všetko vybavíte pár klikmi.

​(ivk)

Páčil sa vám článok?