Korčuľovať sa budeme, až keď sa ochladí

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Medzi zimné atrakcie Starého Mesta aj tento rok patrí umelé klzisko inštalované na Hviezdoslavovom námestí. Klzisko sa objavilo na námestí už štvrtý rok po sebe, žiaľ, zatiaľ ho Bratislavčania nemohli využiť.

„Po technickej i ekonomickej stránke je klzisko od dvadsiateho novembra pripravené na spustenie,“ ubezpečil nás Jozef Cepek, riaditeľ staromestského podniku verejno-prospešných služieb VEPOS.

„Vzhľadom na vysoké denné i nočné teploty nemôže byť spustená prevádzka, technologické zariadenie by jednoducho nedokázalo udržať ľad zamrznutý. Len čo sa teploty znížia na primerané hodnoty, môže sa začať klzisko zamrazovať. Treba si uvedomiť, že na zamrazenie klziska treba nejaký čas, pretože ľad pozostáva z niekoľkých zamrznutých vrstiev. Tie sa vytvárajú postupne, čo trvá za optimálnych teplôt päť až sedem dní.“

Mladí i starší Bratislavčania a návštevníci Starého Mesta, ktorí si na korčuľovanie v atraktívnom prostredí neďaleko hotela Carlton počas uplynulých zím už zvykli, teda zatiaľ musia čakať. Zdá sa však, že situáciu chápu, pretože podľa slov J. Cepeka sa zatiaľ nikto nesťažoval, že klzisko ešte nebolo spustené. Teplé počasie, ktoré pripomína skôr jar, je pre každého dostatočným vysvetlením.

(lau)

Páčil sa vám článok?