Vymeňte 4 kolesá za 2 a jazdite do práce na bicykli. Zaregistrujte svoj tím

14.5.2023

Zdroj: BN

Páčil sa vám článok?

Mesiac jún sa už pre mnohých z nás nesie v znamení Do práce na bicykli - celoslovenskej kampane pod záštitou národného cyklokoordinátora Petra Klučku a Ministerstva dopravy SR, ktorá sa snaží podporiť rozvoj nemotorovej, najmä cyklistickej dopravy v mestách.

Nechať auto doma a miesto toho nasadnúť na bicykel, alebo pokojne aj na kolobežku či splniť si krokový cieľ už v polovici dňa je situácia, z ktorej ťažíte nielen vy, vaša peňaženka a vaše zdravie, ale aj zdravie okolia, v ktorom žijete. A pozitívny účinok môže mať aj na vašu pracovnú morálku. Vedeli ste, že fyzická aktivita pred začiatkom pracovného dňa zvyšuje výkonnosť zamestnancov až o 15 % a znižuje ich náchylnosť robiť v práci chyby až o 27 % ? Povedzme si na rovinu, negatíva tohto rozhodnutia by sme asi nenašli.

"LAko jeden z najväčších zamestnávateľov v mestskej časti Petržalka na čele s vášnivým cyklistom Jánom Hrčkom sa túto iniciatívu snažíme naplno podporovať, a budeme ešte radšej, keď sa nám z áut podarí dostať celé zelené sídlisko. Aspoň na mesiac. A ktovie, možno vďaka prvotnému popudu viacerí z vás objavia aj svoj nový obľúbený návyk, vďaka ktorému to dotiahnu aj na Tour de France. Registrujte svoj 2-4 členný tím už dnes na ? www.DOPRACENABICYKLI.eu," vyzýva mestská časť Petržalka na sociálnej sieti Facebook. 

Naprieč Petržalkou pracovníci už počas minulého roka osadili 70 cyklostojanov MADE IN PETRŽALKA, ktoré teraz môžete mať dokonca vo svojom okolí aj vy. "Dajte nám vedieť verejné lokality, kde vám cyklostojany chýbajú, radi vaše návrhy s kolegami odborníkmi vyhodnotíme a následne ďalšie desiatky kusov osadíme podľa vašich prianí. Tipy nám píšte na náš nový podnetový portál ? https://PODNETY.PETRZALKA.sk, kde si pri nahlásení podnetu vyberiete kategóriu “Cyklostojany”. Čas máte do konca júna," píše sa na stránke. 

​(ivk)

Páčil sa vám článok?