Polikliniku na Bezručovej nepredajú

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Poliklinika na Bezručovej ulici zostane zachovaná a objekt, v ktorom sídli, nie je určený na predaj. Vyplýva to z informácií, ktoré nám poskytol riaditeľ Fakultnej nemocnice Bratislava Vladimír Mazanec.

V predminulom čísle našich novín sme zverejnili prehľad objektov bratislavských zdravotníckych zariadení, ktoré sa po presťahovaní uvoľnili a ministerstvo zdravotníctva ich chce predať. Je medzi nimi aj objekt na Bezručovej ulici číslo 3. Poliklinická časť, ktorá sídli na Bezručovej 5, však ostáva ako poliklinika.

Momentálne tu pracuje 34 lekárov, z ktorých je päť praktických lekárov, dvaja stomatológovia, je tu ambulancia lekárskej služby prvej pomoci pre dospelých a ostatní pracujú na odborných ambulanciách. V rácmi odborných ambulancií pribudli kardiologická ambulancia a gastroenterologická ambulancia. V najbližších dňoch bude vo vestibule polikliniky otvorená nová lekáreň.

Dodajme, že nemocnica na Bezručovej ulici bola v prevádzke od roku 1938 v čase svojho otvorenia bola na vtedajšiu dobu veľmi dobre vybavená. V júni 1997 rozhodol vtedajší minister zdravotníctva Javorský o zániku Nemocnice s poliklinikou Staré Mesto Bezručova s tým, že nemocničná časť sa presťahovala do Nemocnice s poliklinikou na Antolskej ulici v Petržalke. Poliklinika od 1. júla tohto roka organizačne prešla pod Fakultnú nemocnicu na Mickiewiczovej ulici.

(lau)

Páčil sa vám článok?