Malý trh už splynul s našou nevšímavosťou

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Bol krásny slnečný deň, ľudia si pokojne vykračovali z domu do práce a za inými povinnosťami, v okolí Dunajskej ulice kvitol čulý ruch a pri múroch Ondrejského cintorína pokojne postávali predavači s čerstvým ovocím, kvetmi a iným tovarom.

Stretli ste tu manažérov, robotníkov a často sa tu zastavil aj najznámejší obyvateľ tejto štvrte, Július Satinský. Oáza v púšti by určite nemala také kolosálne čaro ako tento trh, vlastne len kúsok ulice. A potom to prišlo. Začali sa šíriť fámy o zániku trhu, neskôr už polofámy o jeho premiestnení, z dôvodu stavby nového objektu, až napokon prišlo premiestnenie trhu na Poľnú ulicu.

Rád by som však pripomenul sľuby zodpovedných, ktorí nám nespokojným sľúbili opätovný návrat trhu na pôvodné miesto, po dostavby objektu. A súčasný stav? Na mieste pestrých stánkov s ovocím a zeleninou dnes parkujú autá, ktoré pôvodne mali mať miesto v podzemnej garáži novostavby, namiesto štebotu predavačiek a predavačov, ticho.

Osud samotnej novostavby je taktiež zaujímavý. Od svojho dokončenia zostala prázdna, a tak vedľa prázdnej ulice s názvom Malý trh máme prázdnu budovu a zbytočnú prechádzku navyše.

Michal Milata, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?