Vraciame sa k poplatkom za odpad

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Ako sme už informovali, od 1. januára sa znížia poplatky za domový odpad niektorým kategóriám občanov a neziskových organizácií, ak mestské zastupiteľstvo schváli novelu príslušného všeobecne záväzného nariadenia.

Podľa vedúcej magistrátneho oddelenia Zlatice Hudecovej chce hlavné mesto znížiť poplatky za domový odpad rodinám s viac ako tromi nezaopatrenými deťmi a niektorým charitatívnym organizáciám. Zmeny sa dovolávali najmä obyvatelia rodinných domov, v ktorých žili jedna alebo dve osoby. Ak novelu všeobecne záväzného nariadenia o miestnom poplatku za zber dopravu a zneškodňovanie komunálneho odpadu a drobného stavebného odpadu schváli v novembri mestské zastupiteľstvo, tieto osoby budú platiť za jeden odvoz obsahu 110-litrovej nádoby na odpad už nie 100 ako doteraz, ale len 45 korún (ak v dome býva len jedna osoba), resp. 85 korún (ak v takomto dome bývajú dve osoby).

V minulom vydaní našich novín sa nedopatrením dostala do textu formulácia, že mesto zníži poplatky sociálne slabším či telesne postihnutým občanom. Táto informácia nie je správna, za čo sa ospravedlňujeme.

Páčil sa vám článok?