Niektorým sa znížia poplatky za odpad

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Od 1. januára 2003 sa znížia poplatky za domový odpad niektorým kategóriám občanov a neziskových organizácií, ak mestské zastupiteľstvo medzitým schváli novelu príslušného všeobecne záväzného nariadenia.

Podľa vedúcej magistrátneho oddelenia životného prostredia Zlatice Hudecovej chce hlavné mesto znížiť poplatky za domový odpad rodinám s viac ako tromi nezaopatrenými deťmi a niektorým charitatívnym organizáciám. Na mesto sa v tomto roku obrátili stovky občanov so žiadosťami o zníženie alebo odpustenie poplatku.

Ako ďalej uviedla Z. Hudecová, mesto už v tomto roku v individuálnych prípadoch vyhovelo 647 žiadostiam o zníženie, ďalších 120 žiadateľov musí ešte hodnoverne doplniť niektoré údaje. V ústrety vychádza najmä sociálne slabším či telesne postihnutým obyvateľom.

Zmeny sa dovolávali najmä obyvatelia rodinných domov, v ktorých žili jedna alebo dve osoby. Ak novelu všeobecne záväzného nariadenia o miestnom poplatku za zber dopravu a zneškodňovanie komunálneho odpadu a drobného stavebného odpadu schváli v novembri mestské zastupiteľstvo, tieto osoby budú platiť za jeden odvod obsahu 110-litrovej nádoby na odpad už nie 100 ako doteraz, ale len 45 korún (ak v dome býva len jedna osoba), resp. 85 korún (ak v takomto dome bývajú dve osoby).

(ver)

Páčil sa vám článok?