Zápach z kanálov spôsobuje počasie

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Na zápach kanalizácie na Laurinskej ulici a priľahlých uliciach pešej zóny nás upozornili čitatelia. Keďže ide o miesta, kde je zvýšená koncentrácia chodcov a reštaurácií s možnosťou sedenia na ulici, zaujímala nás príčina tohto javu.

„Kanalizačné stoky na Laurinskej ulici a v jej bezprostrednom okolí sú z prevádzkového hľadiska v poriadku, nevykazujú žiadne poruchy ani poruchy,“ uviedol Jozef Kvetan z odboru prevádzkových činností štátneho podniku Vodárne a kanalizácie Bratislava. „Zvýšený zápach z kanalizácie je prechodný stav, ktorý môže nastať pri zmene atmosférického tlaku vzduchu, spravidla pri prudkej zmene tlaku (nízky tlak vzduchu), čoho dôsledkom je jav, ktorému sa nedá zabrániť. Napriek tomu, že uvedené kanalizačné zariadenia sú z prevádzkového hľadiska v poriadku, vykonali sme 10. júna preventívne prepláchnutie kanalizačnej stoky na Laurinskej ulici,“ tvrdí.

Preventívne prepláchnutie pravdepodobne nestačilo, pretože v sobotu 15. júna skoro ráno Vodárne a kanalizácie na križovatke ulíc Laurinská a Uršulínska opäť(?) preplachovali kanalizáciu.

Páčil sa vám článok?