Rozruch okolo reštaurácie McDonald´s II.

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Objekt na Gorkého ulici 1 dlhodobo prenajal bývalý Bytový podnik Bratislava I v júli 1991 rakúskemu podnikateľovi zastupujúcemu česko-slovenskú spoločnosť pre prevádzku reštauračných zariadení, neskôr Food Market.

Ten do jeho rekonštrukcie, rovnako ako do rekonštrukcie nebytových priestorov v bývalom Jeszenákovom paláci na Hlavnom námestí 4 investoval veľké finančné prostriedky. Výsledkom bola Mliečna ulička a talianska reštaurácia Spaghetti & Co. na Gorkého, resp. Café Mayer na Hlavnom námestí. Obe gastronomické zariadenia si čoskoro získali obľubu bratislavskej verejnosti a medzi prvými spolu vytvárali imidž dnešného Korza.

Vážne rodinné dôvody rakúskeho podnikateľa v minulom roku prinútili jeho podnikanie na Slovensku neočakávane ukončiť. Keďže do vnútorného vybavenia priestorov investoval veľa prostriedkov a mal dlhodobú nájomnú zmluvu s mestskou časťou, mohol odstúpiť svoje práva budúcemu nájomcovi na základe zmluvy o prevode práv a povinností na strane nájomcu. V tejto lokalite si nájom takýchto priestorov môžu dovoliť len stabilné, efektívne prevádzky s veľkou tradíciou.

Mestská časť Staré Mesto očakáva, že firma McDonald´s poskytne na tomto mieste kvalitné občerstvenie a príjemné posedenie. Táto sieť reštaurácií je celosvetovo známa svojou starostlivosťou o kultúru predaja a čistotu reštaurácie a jej okolia. Navyše by po finančne náročnej úprave interiérov mala byť táto reštaurácia reprezentačnou vlajkovou loďou McDonald´s nielen v Bratislave, ale aj na Slovensku.

Milan Vajda, hovorca mestskej časti Bratislava - Staré Mesto

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie