Rozruch okolo reštaurácie McDonald´s I.

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

McDONALIZÁCIA DIVADLA?

Po nedávno oficiálne otvorenom zrekonštruovanom Hviezdoslavovom námestí je radosť sa prechádzať.

Horšie je, že pri Rybárskej bráne, kde bol kedysi známy Mliečny bar, a potom až donedávna pizzeria, vzniká predajňa rýchleho občerstvenia McDonald´s. Nie som antiglobalista, ale každému pozornejšiemu okoloidúcemu nemôže ujsť, že výrazne farebné označenie predajne kazí celkový dojem z námestia, a už vôbec sa nehodí ako nechcený doplnok Národného divadla. Minimálnym žiaducim riešením by bolo znížiť pestrosť označenia predajne zo strany Hviezdoslavovho námestia. Andrej Školkay, Bratislava

~ ~ ~

NA MLIEČNY BAR SA NEZABÚDA

Som rada, že vaše noviny vychádzajú a mnohých tak informujú o našom meste. Myslím si, že bratislavskí rodáci majú svoje mesto radi a záleží im na ňom.

Za bývalého komunistického režimu sa mnoho v Bratislave poničilo či nehorázne zanedbalo. Práve preto by som chcela vyjadriť svoj postoj a názor k tomu, že v priestoroch bývalého Mliečneho baru by sa mal nachádzať McDonald´s. Svoje mesto by sme mali budovať originálne, v duchu tradícií a McDonald´s by bolo niečo, čo by to vážne narušilo. Len nedávno sme sa s priateľmi rozprávali a zaspomínali si na Mliečny bar, na mliečny kokteil, na bryndzové halušky, šaláty, ktoré sa nedajú zabudnúť. Chcem vás poprosiť, aby ste prispeli k tomu, aby sa zmenilo rozhodnutie umiestniť McDonald´s v centre Starého Mesta na mieste bývalého Mliečneho baru. Pridajte k tomu, prosím, aj môj hlas.

Elena Lehocká, Bratislava

~ ~ ~

REAKCIA SPOLOČNOSTI

McDONALD´s

Otvorením našej reštaurácie v centre Bratislavy na Korze ponúkneme návštevníkom centra ďalšiu možnosť občerstvenia, aká v portfóliu reštaurácií v okolí Hviezdoslavovho námestia nebola.

Nová reštaurácia bude vzhľadom na lokalitu našou „vlajkovou loďou“, a to bude zdôrazňovať aj jej reprezentatívny interiér. Naším cieľom je poskytovať svojim návštevníkom kvalitné občerstvenie a príjemné posedenie, preto budeme venovať zvýšenú starostlivosť kultúre predaja a čistote reštaurácie aj jej okolia.

Objekt sme si prenajali od Mestskej časti Staré Mesto. Predošlý nájomca sa rozhodol ukončiť prevádzku svojej vlastnej reštaurácie a keďže veľa investoval do vnútorného vybavenia a mal dlhodobú nájomnú zmluvu s Mestskou časťou Staré Mesto, mohol odstúpiť svoje práva budúcemu nájomcovi. V takej lukratívnej časti mesta sú náklady na prenájom vysoké a dlhodobo existujú len tie reštaurácie, ktoré sú dostatočne efektívne.

Keďže to bude už naša desiata reštaurácia v Bratislave, veríme, že tradičná kvalita našich produktov a starostlivá obsluha osloví aj návštevníkov centra.

Klaus Hammer,

riaditeľ McDonald´s pre Slovensko

Páčil sa vám článok?