V lete bude Staré Mesto opäť Zelené

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

V polovici júla sa v bratislavskom Starom Meste uskutoční tretí ročník projektu ZELENÉ MESTO. Podobne ako v predchádzajúcich rokoch ho organizujú Philip Morris Slovakia, s.r.o., a mestská časť Bratislava - Staré Mesto. Počas šiestich týždňov budú študenti, prevažne vysokoškoláci, revitalizovať vybrané lokality zanedbanej zelene v centre mesta.

Environmentálny projekt Zelené mesto sa vlani u občanov Bratislavy stretol s veľmi pozitívnym ohlasom. Počas šiestich týždňov 84 študentov v troch turnusoch pracovalo v 22 lokalitách, vrátane 10 vnútroblokových priestorov. Vysadili 1713 kusov sadeníc, upravili 42 kilometrov chodníkov a komunikácií a zozbierali 51 ton komunálneho odpadu. Prispeli k záchrane ohrozenej rastliny - panevädze letnej, ktorá sa na Slovensku vyskytuje len v lokalite bratislavského Hradného vrchu. Na Žižkovej ulici v dvoch radoch okolo kamenného múru vysadili 500 kusov sadeníc popínavého paviniča, aby postupne múr zazelenili. Na Hradnom vrchu boli vysadené dve lipy malolisté a 210 kusov popínavky. Študenti zlikvidovali čiernu skládku na Langsfeldovej a Dobšinského ulici. Natreli lavičky a kovové obruby na Hradnom vrchu, v Slubekovej záhrade, v predzáhradke Grösslingová - Klemensova a na Šancovej ulici. Upravilo sa množstvo význačných lokalít, ako chránená oblasť Horský park a Bôrik, Staroturský chodník, Strmá cesta a ďalšie.

Toto leto sa projekt ZELENÉ MESTO začína v polovici júla, potrvá 6 týždňov a po prvý raz sa uskutoční aj s mediálnou podporou Bratislavských novín.

Páčil sa vám článok?