Havária odpadu ovplyvní kultúrne leto

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Zlá správa prišla tesne pred začiatkom letnej sezóny z Vodnej priekopy. Presne na miestach, kde mestská časť Staré Mesto plánovala oživiť letnú čitáreň celým radom kultúrnych a spoločenských podujatí, zistili závažnú poruchu kanalizačného potrubia.

Pozemok patrí hlavnému mestu. Tesne pred uzávierkou nášho vydania sa stretli na rokovaní zástupcovia magistrátu a mestskej časti Staré Mesto, aby na základe odborno-technického posúdenia vzniknutého stavu nakoniec konštatovali, že situácia v tejto časti priekopy je havarijná. V prípade konania akýchkoľvek akcií je dokonca ohrozené zdravie a život ľudí, pretože na niektorých miestach sa pôda už začala prepadávať, vytvárať trhliny a je pravdepodobné, že sa tak môže stať aj na ďalších miestach.

Mestská časť Staré Mesto, ktorá spolu so Staromestskou a Mestskou knižnicou pôvodne pripravila na letné mesiace do čitárne kultúrny program, musela s poľutovaním na poslednú chvíľu v letnom festivale urobiť vážne zmeny. Časť programu, najmä literárno-hudobné podujatia, sa preto budú konať na nádvorí Zichyho paláca, ďalšie organizátori presunuli do Grassalkovichovej záhrady.

(miv)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie