Aupark sa rozširuje, otvoria ho na jeseň

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Už na jeseň tohto roka otvorí v Petržalke na Einsteinovej ulici svoje brány najväčšia nákupná galéria na Slovensku - Aupark. Novinkou je, že jeho celková plocha sa rozšírila na rekordných 100 000 m2 - na západnej strane objektu pribudol komplex multikín, na opačnej strane budovy vyrastajú ďalšie obchodné priestory a päťpodlažný parkovací dom, ktorý rozšíri kapacitu parkovania na vyše 2300 miest.

Ďalšou novou informáciou je fakt, že v týchto dňoch bol podpísaný dlhodobý úver na financovanie projektu s Tatra bankou. Tento úver je dostatočnou zárukou úspešnej realizácie projektu Aupark.

Komplex multikín spoločnosti United Cinemas International Central Europe (UCICE) je prvým multiplexom tejto spoločnosti na Slovensku. Otvorenie kina je plánované na začiatok roka 2002. Dvanásť kinosál na dvoch poschodiach bude mať celkovú kapacitu vyše 2300 stoličiek. Spoločnosť UCICE je spoločným podnikom United Cinemas International (U.C.I.) a Central European Multiplex Cinemas (CEMC). U.C.I. v celosvetovom meradle patrí medzi najväčších prevádzkovateľov kín. V desiatich krajinách sveta má viac ako 100 multikín s 881 plátnami a vyše 6500 zamestnancami. Ide o spoločný podnik Paramount Pictures a Universal Studios. Podľa názoru predstaviteľov spoločnosti UCICE už teraz je zrejmé, že Aupark bude po otvorení najexkluzívnejším nákupným centrom v Bratislave.

Aupark bude skutočným gigantom - na troch podlažiach v jeho komfortných priestoroch bude ponúkať svoje služby vyše 200 prevádzok. Nezanedbateľný je aj fakt, že vytvorí viac ako 1300 pracovných miest a jeho predpokladaný ročný obrat sa bude pohybovať okolo piatich miliárd korún. Okrem obchodov, originálnych reštaurácií, kaviarní, supermarketu, fitness centra a salónov krásy bude pre návštevníkov s deťmi k dispozícii aj detský kútik na ploche 600 štvorcových metrov. Fitness centru bude patriť plocha 1340 štvorcových metrov - vrátane squashových ihrísk.

Na treťom podlaží vzniká multifunkčný priestor zariadený najmodernejšou svetelnou a zvukovou technikou s kapacitou tisíc miest. Bude určený na spoločenské podujatia, kultúrne akcie a diskotéky, ale vytvorí vhodné podmienky aj na realizáciu televíznych relácií. V strede nákupného centra bude prezentačný priestor preklenutý schodiskom a presklenými výťahmi. Skrátka, pri Sade Janka Kráľa vyrastá nový magnet nielen pre Bratislavčanov, ale aj návštevníkov zo širokého okolia i zahraničia.

(lau)

Páčil sa vám článok?