Ako sa možno zbaviť odpadu

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Ružinova si zvykli problém likvidácie odpadu zo svojich domácností riešiť vyhodením odpadu na verejné priestranstvo.

Obyvatelia však majú možnosť bezplatne uložiť odpad do 100 kg do kontajnera v Stredisku verejnoprospešných služieb, Mlynské luhy 19, v pondelok až piatok v čase od 8.00 do 18.00 h. Kontajner je určený na záhradný odpad, staré spotrebiče a iné nepotrebné veci.

Pre obyvateľov Prievozu a Trnávky bol zavedený mobilný zber, prostredníctvom ktorého sa odoberá odpad v obale - predovšetkým záhradný v objeme do 100 kg. Ten sa realizuje každý párny pondelok v Prievoze a každý nepárny pondelok v Trnávke. Okrem toho mestská časť organizuje jarné a jesenné upratovanie.

Za úhradu možno odpad uložiť v akomkoľvek množstve na riadenú skládku prostredníctvom Strediska verejno-prospešných služieb. Jeho pracovníci zabezpečia za úhradu uloženie aj odvoz odpadu. Ostatný využiteľný odpad ako druhotná surovina - sklo, papier, železný šrot - je možné odstrániť odovzdaním do zberní zberných surovín.

(saz)

Páčil sa vám článok?