Trnávka má problémy so skládkami

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Trnávka je lokalitou, kde sa neriadené skládky množia ako huby po daždi, napriek zákazovým tabuliam a častým kontrolám polície, ktorú miestny úrad požiadal o spoluprácu v tejto oblasti.

Skládky vznikajú na parcelách v správe mestskej časti, na súkromných pozemkoch, ale aj na tých, ktoré spravuje magistrát. Občania znečisťujú svoje okolie zväčša záhradným a domovým odpadom, ku ktorému firmy pridávajú odpad zo svojej podnikateľskej činnosti. Mestská časť apeluje na všetkých obyvateľov tejto lokality, aby využívali službu OLO a zabezpečili si kontajner na domový odpad.

Miestny úrad zriadil mobilný zber pre potreby upratovania obydlí, dvorov a pre záhradný odpad. Ak majú občania väčšie množstvo odpadu, môžu ho dopraviť priamo do areálu Strediska verejnoprospešných služieb, Mlynské luhy 19., okrem toho v čase jarného a jesenného upratovania môžu požiadať referát ochrany prírody, životného prostredia a dopravy o zabezpečenie pristavenia ďalších veľkokapacitných kontajnerov.

K jednej z najväčších problémových skládok v lokalite Trnávka patrí skládka, ktorá sa nachádza na súkromných parcelách, priliehajúcich k rozhraniu ulíc Bulharská, Vrútocká a Slowackého. Miestny úrad vyzval majiteľov, aby odpad odstránili. V prípade, že tak neurobia, dostanú pokutu v zmysle platného zákona a v súlade s VZN o dodržiavaní čistoty a poriadku na území mestskej časti.

(saz)

Páčil sa vám článok?