Klzisko bude na námestí aj tento rok

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Bratislava - Staré Mesto pripravuje aj v tomto roku pre všetkých priaznivcov rekreačného korčuľovania prevádzku verej-ného umelého klziska.

Ako spresnil starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský, v tomto roku by klzisko už malo byť sprístupnené v celom rozsahu, to znamená na ploche 20x40 metrov. Umožní to kolaudácia stavby podzemných garáží pred Hotelom Carlton, ktorá by sa mala ukončiť na prelome októbra a novembra.

Verejné umelé klzisko Starého Mesta bude pravdepodobne inštalované počas prvého adventného víkendu okolo 25. novembra. Jeho prevádzka totiž čiastočne závisí od vonkajších klimatických podmienok. Technické zariadenie klziska umožňuje výrobu umelého ľadu pri teplote okolo 10 - 12 stupňov Celzia.

Mestská časť Staré Mesto zakúpila klzisko vlani na jeseň zo sponzorských príspevkov firiem Heineken Slovensko, S.I.T. a Globtel GSM ako jednu z atrakcií miléniových silvestrovských osláv v centre Bratislavy. Jeho prevádzku už financuje z vlastného rozpočtu. Aj preto bude tohto roku vstup na klzisko opäť zdarma. Minulý rok mala ľadová plocha veľký úspech. Niektoré bratislavské školy na nej dokonca organizovali netradičné hodiny telesnej výchovy.

Podľa A. Ďurkovského bude klzisko v posledný deň roku opäť súčasťou veľkého silvestrovského programu, ktorý pripravuje mestská časť Staré Mesto. Prvé informácie o programe silvestrovských osláv by mali zverejniť v najbližších dňoch.

(miv)

Páčil sa vám článok?