FOTO: Poriadna masovka. Aká je situácia v NÚDCH po uvoľnení opatrení?

4.6.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Ak by ste čakali, ze sa po uvoľnení opatrení sa situácia v Národnom ústave detských chorôb na bratislavských Kramároch zmení, tak by ste sa mylili... V pondelok aj v stredu ráno sme boli situáciu zmonitorovat a zostali sme prekvapení. Pred nemocnicou sa tiahol rad väčší ako počas koronavirusu.

Rodičia s deťmi stáli v rade vedúcom do nemocnice až na parkovisku a pred budovou SBS-kár riadil, kto ide dnu a kto nie. Atmosféru sa síce snažili zlepšiť zdravotní klauni, ale to veľmi nepomáhalo... Rad sa totiž stále zväčšoval a vonku vládlo skôr ticho.

Vo vnútri nemocnice už bola situácia iná, tu zas panoval veľký ruch, ktorý pôsobol až chaoticky. Všade rady: do lekárne, na registráciu do nemocnice a na registráciu kvôli pandémii. Ľudia vraveli jeden cez druhého a bolo cítiť  aj napätie. "Ja som bol na rade, čo sa predbiehate?" rozčuľoval sa muž čakajúci na registráciu do nemocnice. "Ja len dodržujem dvojmetrovy odstup, nebudem na to doplácať..." dodal.  "Kde to mam podpísať?", kričal zasa ďalší... "Kade sa dostanem ďalej?" pýtala sa zas žena.

FOTOGALÉRIA (NÚDCH 1. júna):

​Situácia v stredu bola ešte o niečo horšia, teda väčší nával ľudí.  Pred nemocnicou stál dlhší rad a parkovisko bolo úplne plné. Autá dokonca v kolóne čakali pred rampou. "Čo mám robiť, neviem sa dostať na rehabilitáciu. Už 20 minút čakám pred rampou, syn to nestihne. Povedali mi, že ho mám poslať samého. Tak to ideme skúsiť, ale bojím sa, či tam trafí," sťažovala sa jedna mamička.

FOTOGALÉRIA (NÚDCH 3. júna):

​Rad rodičov sa nezmenšil ani po hodine. Registrácia kvôli koronavirusu sa pritom už skrátila len na tri otázky... Všetko nasvedčuje tomu, že práve pandémia môže za tento stav. Rodicia sa totiž masovo snažia dobehnúť zameškané povinnosti ohľadom svojich detí...

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie