Výučba na Lekárskej fakulte UK sa v pondelok obnoví

7.3.2020
0

Zdroj: FB Lekárska fakulta UK

Páčil sa vám článok?

Prednášky a výučba na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského (UK) v Bratislave sa v pondelok (9. 3.) obnovia. Výsledok vyšetrenia na nový koronavírus bol u zahraničného študenta negatívny. Informuje o tom UK na svojom profile na sociálnej sieti.

Lekárska fakulta UK obnoví prednášky aj praktickú výučbu a svojich študentov a zamestnancov bude informovať o detailoch. "Situáciu naďalej pozorne sleduje aj vedenie univerzity a len čo by bolo potrebné prijať ďalšie opatrenia, budeme okamžite informovať," uvádza univerzita.

Dekan Lekárskej fakulty UK v Bratislave Juraj Šteňo nariadil vo štvrtok (5. 3.) z preventívnych dôvodov prerušiť výučbu do pondelka. Reagoval tak na prípad zahraničného študenta s príznakmi infekčného ochorenia.

Na zlepšenie prevencie a ochranu zdravia prijala najväčšia slovenská univerzita viacero opatrení. "V spoločných priestoroch, v sociálnych zariadeniach vrátane priestoru pred učebňami a na internátoch umiestnila dezinfekčné prostriedky, zvýšila mieru dezinfekcie priestorov a umiestnila informačné letáky o spôsoboch zníženia rizika nákazy," dodala hovorkyňa UK Lenka Miller.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie