Energia Reiki harmonizuje telo aj dušu. Viete, že sa ňou nedá predávkovať?

29.4.2019
reiki

Zdroj: pixabay

Páčil sa vám článok?

Reiki má japonský pôvod a ide vlastne o dve slová - REI a KI, kde prvé znamená „vesmírna, životodarná“ a druhé sa dá preložiť ako „energia, sila“. Ako už teda názov napovedá, ide o účinný systém harmonizujúci energetické centrá tela - čakry „životodarnou energiou“ a tým aktivuje uzdravujúce schopnosti živého organizmu.

Energia, ktorá sa v tomto prípade používa, vchádza do tela cez dlane a prsty terapeuta. Výsledok pôsobenia je väčšinou vnímaný ako uvoľnenie od nepríjemných pocitov, bolesti, nervozity, svalových tenzií pod.
Energiu Reiki môžeme použiť kedykoľvek, kdekoľvek, na kohokoľvek a na čokoľvek. Môžeme ju použiť na tú najjednoduchšiu harmonizáciu rovnako tak ako na tie najťažšie choroby. Pôsobenie Reiki je veľmi jemné, dá sa prirovnať k pôsobeniu vody na zvädnutú kvetinu so zvesenými listami. Na druhej strane pôsobenie Reiki nemôže nikomu ani ničomu ublížiť, pretože si zo zdroja berieme práve toľko, koľko potrebujeme. Nemôžeme sa „predávkovať“. O tom, kam a koľko energie bude prúdiť, rozhoduje príjemca na podvedomej úrovni.

Ako pôsobí?

Liečebné účinky dotyku, niekedy stačí len fyzická blízkosť osoby pôsobiaca na klienta, sú overené lekármi. Výsledky pokusov, ktoré konala na začiatku 70. rokov profesorka newyorskej univerzity Dr. Dolores Kriegerová, jednoznačne preukázali prospešný účinok liečebného dotyku na chorých.
Praktický význam tohto dotyku spočíva (okrem prenosu energie) predovšetkým v posilňovaní podvedomia klienta v tom, že láskyplná starostlivosť odovzdávaná dotykom, mu prináša celkové uvoľnenie.
Odovzdávaním tejto životodarnej energie môže každý prospieť nielen ľuďom vo svojom okolí, ale aj rastlinám v byte alebo domácim zvieratám. S touto energiou môže naozaj pracovať každý, kto o to požiada.
Terapia pomocou Reiki sa dá vhodne kombinovať s ďalšími metódami, akou je napríklad Bowenova terapia.

Bowenova terapia
Telesná terapia Bowen je veľmi zaujímavým spôsobom odstraňovania fyzických ťažkostí. Výsledok pôsobenia tejto terapie je veľmi efektívny. Používané pohyby sú jednoduché, jemné a pre klienta príjemné, sú tiež kľúčom k „naštartovaniu“ sebauzdravujúceho procesu organizmu.
Ak je Bowenova terapia riadne a presne aplikovaná, stáva sa vynikajúcim pomocníkom v sebaliečebnom procese, napomáha prietoku lymfy v lymfatickom obehovom systéme, detoxikácii a pohybu energie KI v organizme. Ďalej je veľmi vhodná Bachova kvetová terapia

Bachova kvetová terapia
Bachova kvetová terapia (Bachove kvetové esencie) sa dá tiež označiť ako terapia alebo liečba „harmonizáciou vedomia“. Sme to zas len MY sami, teda náš sebauzdravujúci potenciál, liečivá sila v nás, ktorá pripustí a umožní nápravu, resp. odstránenie nedostatkov či porúch nášho zdravia. Táto terapia nás veľmi šetrným spôsobom privádza na „križovatky ciest“ nášho organizmu zo zlého alebo „slepého“ smeru pôsobenia životnej energie na smer, ktorý vedie k obnoveniu vyváženej existencie. Každý symptóm choroby, či telesný či duševný, nám prináša špecifické posolstvo. Toto posolstvo by malo byť rozoznané, akceptované a využité pre našu ďalšiu životnú cestu, a to je aj v súlade so životnou filozofiou zakladateľa tejto terapie – Dr. E. Bacha.

(vnen)

Páčil sa vám článok?