Radšej vaňu zrenovovať, ako kúpiť novú

29.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Pozorne som čítal obidva články, ktoré sa venovali problematike opráv smaltu vaní, pretože sa ma to bytostne dotýka. Vlastne až výrobca vaní mi dal príčinu ozvať sa. Asi pred 4 rokmi sme sa rozhodli pre prestavbu kúpeľne, samozrejme s tým, že si kúpime novú vaňu.

Kúpili sme si práve vaňu značky ESTAP. Smalt vyzeral dobre a tak sme ju zabudovali a obložili obkladačkami. Už po prvom týždni používania však z nej odpadol kúsok smaltu a po ďalšom druhý. Dnes okrem dvoch čiernych fliačkov nemá smalt na vani žiadny lesk a je veľmi problematické ju očistiť.

Asi mi poradíte, že som ju mal reklamovať, ale kto mi zaplatí rozbúranie celej kúpelne, navyše, kde zoženiem také isté obkladačky. Preto si myslím, že podobný problém mal aj pisateľ prvého článku. A tiež isto dobre vedel, že je predsa lepšie si kúpiť novú vaňu (tak radí výrobca), ako renovovať starú. Musím ešte pripomenúť jeden poznatok ku kvalite smaltu novej vane. Keď sme odstraňovali staré obkladačky, všetko to padalo do starej vane (cca 25-ročnej) a môžem povedať, že neodpadol ani kúsok smaltu a jeho lesk bol výrazne lepší ako novej po 4 rokoch.

Z dnešných cien za prestavbu kúpelne vyplýva, že je výrazne lacnejšie 3- alebo 4 krát dať si vaňu renovovať (bez demontáže), ako ju vymeniť za novú. A do tejto situácie som sa dostal vďaka svojej dôvere firme ESTAP. Bol by som rád, keby sa ozvali aj iní majitelia vaní značky ESTAP.

Miloslav Kopecký, Karlova Ves
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?