Na Obchodnej ulici je bankomat rekordér

29.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

V krátkom čase by na Obchodnej ulice mal byť inštalovaný ďalší bankomat Slovenskej sporiteľne, ktorý môžu využívať aj klienti bánk ZBK. Potvrdili to zástupcovia Krajskej pobočky Sloven­skej sporiteľne v Bratislave.

Ako uviedli, tunajší bankomat sporiteľne patrí k rekordérom v počte obratov za mesiac. Kým iné bankomaty využijú klienti mesačne do 2000-krát, bankomat na Obchodnej dosahuje neuveriteľných 14 000 až 16 000 obratov.

V Bratislave má Slovenská sporiteľňa 54 bankomatov, približne rovnaký počet majú banky združené v ZBK. Stále častejšie však Bratislavčania a návštevníci mesta využívajú rozrastajúcu sa sieť POS-terminálov, kde je možné pri nákupoch využiť bezhotovostnú platbu.

Najčastejšie sa využívajú pri nákupoch v obchodných domoch IKEA, TESCO a na benzínových pumpách. V Slovenskej sporiteľni, a.s., majú klienti len v Bratislave otvorených 544 000 účtov, čo je v porovnaní s inými bankami rekordné množstvo. Komplexné bankové služby ponúka sporiteľňa v 24 bratislavských filiálkach a v ústredí krajskej pobočky na Námestí SNP.

Medzi nové korunové produkty Slovenskej sporiteľne patrí kapitálová vkladná knižka, ktorú zákazníkom ponúkajú od polovice septembra. Jej výhodou je možnosť viazanosti vkladu na 1, 3, 6 alebo 12 mesiacov pri aktuálnej ročnej úrokovej sadzbe 20-21 percent. V krátkom čase začne ponúkať hypotekárne úvery, ktoré by mali rozšíriť bohatú ponuku úverov, ktoré táto banka poskytuje.

(ado)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie