Akú vôňu máte rada? Prečítajte si, čo o vás prezradia jednotlivé typy

11.2.2019
Žena s peknými vlasmi

Zdroj: Shutterstock

Páčil sa vám článok?

Aj vaša obľúbená vôňa prezradí, či ste pôžitkárka alebo romantička.

Keď máte rada púdrové vône...

... ste skutočná pôžitkárka. Hodváb na koži, vôňa čerstvej kávy, zmrzlina, ktorá sa rozpúšťa na jazyku.... Vy vnímate svet predovšetkým zmyslami a väčšinou sa rozhodujete podľa intuície. Vaše srdce rozbúcha iskrivý flirt, aj zmyselné parfumy voňajúce vanilkou, škoricou a mandľami.

Účinok na telo a dušu:

Tieto mäkké púdrové vône sa prilnú na kožu ako zamatová rukavica. Pripomínajú bezpečie detstva a vôňu maminej kuchyne. A vedia ešte oveľa viac – prebúdzajú zmyselnosť. Pôsobia totiž priamo na oblasť mozgu, ktorú vedci označujú ako centrum potešenia. Ich afrodiziakálny, túžbu povzbudzujúci účinok je dokázaný. Napríklad vôňa vanilky pripomína sexuálne lákadlá, aj preto je obľúbenou ingredienciou v masážnych a kúpeľových olejoch, krémoch a géloch.

 Keď máte rada ovocné vône...

... ste „umelkyňou života“. Každodenný maratón zvládate s pohodou, svojou optimistickou náladou dokážete nakaziť všetkých okolo. Dokonca aj keď sa občas niečo nedarí tak, ako by ste si predstavovali, vašou veselou náladou a životným elánom to neotrasie. Hodí sa k vám vôňa pomaranča, limetky, granátového jablka a lesných plodov.

Účinok na telo a dušu:

Ovocné vône pripomínajú slnenčné dni, príjemné teplo a pocit blaženosti. Zvlášť v dňoch plných stresu pôsobia ako náboj energie – povzbudzujú, osviežujú a zaháňajú únavu. Čím sú plody zralejšie a tmavšie, tým je výsledný voňavý mix exotickejší a obsahuje viac „lapačov“ voľných radikálov. To je veľmi dôležité okrem toho tiež pre obranyschopnosť kože. Ovocné prísady zároveň patria k najobľúbenejším v pleťovej a telovej kozmetike, aj vo svete parfumov.

Keď máte rada kvetinové vône...

... ste romantička – citlivá, kreatívna a spontánna. Svojim pocitom dôverujete viac, než chladnej logike. K tomu, aby ste sa cítili šťastná, vám stačia aj malé radosti: romantický film, večera pri sviečkach, prechádzka zasneženým lesom... Vašimi ideálnymi spoločníčkami sú preto vône ruží, pivoniek, fialiek a frézií, ktoré vás zahalia do závoja romantiky.

Účinok na telo a dušu:

Predovšetkým vôňa ruží vyvoláva širokú škálu príjemných pocitov, pretože stimuluje produkciu endorfínov. Upokojuje podráždené nervy, prinesie lepšiu náladu a uvoľnenie. Olej získaný z ružových kvetov tiež blahodarne pôsobí na pokožku. Vyhladzuje ju, hydratuje a dodáva jej hodvábny vzhľad.     

(vnen)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie