Čaro Vianočných trhov v Starom Meste objavili aj turisti!

24.11.2018
0
Páčil sa vám článok?

Už dávno neplatí, že na Vianočných trhoch počujete výlučne iba slovenčinu. Čoraz častejšie sa totiž na toto podujatie prichádzajú pozrieť a vychutnať si jeho atmosféru aj ľudia z cudziny.

Keď sme sa včera boli s kamerou pozrieť na to, ako to vyzerá v Starom Meste na Vianočných trhoch, prekvapilo nás množstvo turistov, ktorí sa tešili z otvorenia tohto pre Bratislavčanov už tradičného podujatia. Z cudzích jazykov prevažovala najmä angličtina, španielčina,nemčina a ruština. Nám sa podarilo porozprávať sa s turistami, ktorí sem pricestovali až z ďalekej slnečnej Floridy v USA.

,,V porovnaní s Floridou je tu momentálne úplne iné počasie, ale veľmi sa z toho tešíme, dokonca sme očakávali sneh. Naozaj sa nám tu veľmi  páči! Atmosféra je skutočne skvelá! Akurát teraz ochutnávame váš výborný punč!" pochvaľovali si trhy Američania. Zďaleka však neboli jediní, v meste sa to len tak hemžilo turistami z rôznych krajín sveta, ktorí pricestovali, aby na vlastné oči videli a zažili našu pravú vianočnú atmosféru.

Cudzincov však nenájdeme len zo strany návševníkov, ale aj prevádzkarov stánkov. Tento rok si stánok po prvýkrát otvorila  aj čínska reštaurácia Bu Tiger, v ktorej nájdete tradičné čínske jedlá. Na otázku, či ponúkajú aj nejaký vianočný punč, nám odpovedali: ,,Punč síce nemáme, ale zato v našej ponuke nápojov nájdete napríklad výborný čínsky likér z ryže so zázvorom alebo nealko  zelený čaj s ružou a medom.  V ponuke jedál sú to zase tradičné čínske špeciality, " povedala nám pani zo stánku a zároveň sa vyjadrila, že dúfa, že ľudí poteší aj takáto novinka a prijmu ju pozitívne. Ona sama povedala, že rada ochutnáva a spoznáva vianočné tradície iných kultúr.

Zdroj: bal

Zdroj: bal

Zdroj: bal

​ I keď teda Vianočné trhy tento rok ponúkajú aj zopár noviniek, nemusíte sa báť, určite tu nájdete plno našej tradičnej slovenskej vianočnej klasiky.

Zdroj: bal

Zdroj: bal

(bal)

Páčil sa vám článok?