Nad garážami pred Carltonom bude klzisko

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Už o niekoľko dní by mal spred hotela Carlton zmiznúť plechový plot, za ktorým sa vyše roka skrývalo stavenisko podzemných garáží. O bližšie informácie o aktuálnom stave výstavby garáží a rekonštrukcie Carltonu sme požiadali autora projektu rekonštrukcie hotela Carlton Vladimíra VRŠANSKÉHO.

- Výstavba podzemných garáží je prakticky ukončená, až na nejaké maličkosti súvisiace s úpravou povrchu pred hotelom, na ktorom sa práve pracuje. V najbližších dňoch by sa malo začať kolaudačné konanie. Čo sa týka konečného vzhľadu tejto časti Hviezdoslavovho námestia, došlo k istým kompromisným úpravám aj vzhľadom na to, že na tomto mieste by sa malo čoskoro objaviť klzisko, ktoré tu pre Bratislavčanov postaví mestská časť Staré Mesto. Vlani bolo umiestnené pred Slovenským národným divadlom. Na mieste bývalej cestnej komunikácie pred hotelom, kde kedysi parkovali autá, bude žulová dlažba, rovnaká ako je v historickom jadre Starého Mesta. Zvyšok plochy bude provizórne vysypaný drveným štrkom, na ktorom bude počas zimy stáť spomínané klzisko. Na jar, keď sa ľadová plocha odstráni, sa definitívne dokončí aj tento priestor. Podľa dohody s belgickým investorom rekonštrukcie hotela Carlton však jeho úpravu zabezpečí mestská časť Staré Mesto podľa jej vlastných predstáv a návrhov. Mestská časť bude v tomto prípade úpravu zabezpečovať aj investorsky.

Menilo sa počas výstavby niečo v projekte podzemných garáží?

- Až na úpravu časti námestia, o ktorej som hovoril, zostalo všetko podľa pôvodných plánov. Zatiaľ však stále nie je doriešené, ako bude vyzerať úprava Mostovej ulice, s ktorou sa pri projektovaní rekonštrukcie hotela tiež rátalo.

Ako pokračujú rekonštrukčné práce na objekte hotela?

- Pokračujú v zmysle harmonogramu, dokončuje sa strecha. Pred niekoľkými dňami práve osadili dva stožiare v štíte strechy. V priebehu niekoľkých dní bude celá stavba uzatvorená, strechy sú zakryté, všade sú osadené okná, vrátane prístavby v dvorovej časti hotela. Celú zimu sa tak bude dať vnútri pracovať, aby sa stihol júnový termín slávnostného otvorenia a uvedenia hotela Carlton do prevádzky.

Zhováral sa Milan Šeršík
NÁŠ ROZHOVOR

Páčil sa vám článok?