Mestskí policajti pomohli nájsť rodičov dvom malým deťom, ktoré sa stratili na DOD v Markíze

25.8.2018

Zdroj: FB Mestská polícia

Páčil sa vám článok?

Mestskí policajti dnes dohliadali na verejný poriadok a bezpečnosť v rámci podujatia Deň otvorených dverí TV Markíza v Záhorskej Bystrici. Mestské policajtky zo Stanice jazdeckej polície a kynológie, ktoré počas podujatia hliadkovali, si zrazu medzi ľuďmi všimli plačúce dievčatko a neskôr objavili ešte aj strateného chlapca. Obom našli ich sprievod.

Dievčatko mestským policajtkám prezradilo, že sa stratilo a hľadá svoju mamu a brata. Policajtky preto požiadali organizátorov podujatia, aby bolo v čo najkratšom čase vyhlásené, nech si rodič príde stratené dievčatko prevziať. O niekoľko minút neskôr však príslušníčky mestskej polície spozorovali ďalšie uplakané dieťa. Tentokrát išlo o 10-ročného chlapca, ktorý sa zjavne stratil a navyše trpel zdravotnými problémami. 

I napriek počiatočnému strachu, ktorý chlapček mal, sa hliadke mestskej polície od neho podarilo zistiť potrebné informácie a rovnako ako aj v prvom prípade, boli organizátormi podujatia vyzvaní jeho rodinní príslušníci, aby si chlapca prevzali. V oboch prípadoch boli deti odovzdané rodinným príslušníkom bez zranenia. O prípadoch médiá informovala hovorkyňa Metskej polície Barbora Krajčovičová.

(ts, ilustračné foto: abn)

 

Páčil sa vám článok?