Hrad Devín v piatok ožije hudbou: Vystúpi legenda Richard Müller či kapela Billy Barman so Sľukom

16.8.2018
Podujatie Tribute to freedom - Hrad Devín

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Na bratislavskom hrade Devín sa už po desiaty raz bude konať koncert Pocta slobode – Tribute to freedom. Predstaví sa napríklad Richard Müller, česko-slovenská speváčka a gitaristka Lenka Filipová s hosťami či skupina Billy Barman s dievčatami zo SĽUK-u.

Samotné miesto koncertu - Hrad Devín je jedným z najimpozantnejších historických miest strednej Európy. Táto mohutná dominanta je nielen symbolom základov slovenskej histórie, ale svojím významom siaha až do celoeurópskych súvislostí. 

Podľa Juraja Drobu, predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), ktorý podujatie organizuje, však nejde len o kultúrny zážitok, ale aj o pripomenutie si významných historických udalostí. "Akými sú v tomto roku 50. výročie okupácie Československa vojskami Varšavskej zmluvy, Slovenské národné povstanie a pád Železnej opony. Práve hrad Devín na hranici našej krajiny je symbolom boja za slobodu," skonštatoval Droba. Koncert tak má podľa neho byť pripomienkou hodnoty demokratickej Európy.

Umeleckými účinkujúcimi na 10. ročníku festivalového koncertu budú legendy českej a slovenskej hudobnej scény – hudobník a umelec RICHARD MÜLLER so svojou 10 člennou skupinou, česko – slovenská speváčka a gitaristka LENKA FILIPOVÁ so svojimi hosťami. Vystúpi aj skupina Billy Barman s ich chytľavým indie-popom, predstavia sa spolu s mladými speváčkami zo SĽUKu.

Podujatie Pocta slobode - Tribute to Freedom 2018 sa začne o 18.30 h. 

(TS,nc)

Páčil sa vám článok?