Ríbezľový Devín: Na svoje si dnes prídu nielen milovníci vína a dobrého jedla

14.7.2018
0
Ríbezľový Devín

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

V azda najmalebnejšej časti Bratislavy - Devíne sa dnes koná už tretí ročník kulinárskeho podujatia Ríbezľový Devín. Okrem predaja a degustácie vín z červených aj čiernych ríbezlí i samotného ovocia sa môžete tešiť na bohatý sprievodný program a gurmánske zážitky. Hitom je ríbezľový burčiak.

Podujatie sa koná dnes (v sobotu 14. júla) od 10:00 do 21:00 na parkovisku pod hradom Devín. Môžete si užiť a farmárske i remeselné trhy, kolotoče, degustáciu devínskych a malokarpatských vín, shisha stan, navštíviť pojazdné kaviarne, ochutnať pravé bratislavské rožky či navštíviť minizoo a sokoliarsky dvor. Rovnako ako minulý rok môžete uvidieť i nadšencov na historických bicykloch z rôznych krajín.

V gastro stánkoch si môžete dať okrem iného kačacie stehná, pečienku, plnené lokše, červenú kapustu, cigánsku pečienku, hovädzí burger či ríbezľové pivo.

"Na začiatku je vždy trošku stres, ale zatiaľ je to perfektné," povedal nám krátko po otvorení akcie organizátor Maroš Mačuha. Novinkou sú totiž kolotoče  vďaka ktorým je však na ploche menej miesta pre stánky , čo museli organizátori riešiť. Ako sme sa však presvedčili  naozaj zatiaľ na mieste nie je žiadna tlačenica a atmosféra je veľmi príjemná. Kolotoče musia fungovať bez svojej hudby, ktorá by na takomto podujatí pôsobila rušivo. 

FOTOGALÉRIA (fotografie sme robili krátko po otvorení podujatia):

​Podujatie organizujú Maroš Mačuha - Bratislavský okrášľovací spolok, Mestská časť Bratislava - Devín a Víno Mrázik Devín.

PROGRAM:
10:00 Začiatok predaja farmárskych produktov, vína, občerstvenia, starožitností a remeselných výrobkov. 
10:00 – 12:00 Výstava historických bicyklov Velo orbis na lúke pod Hradom Devín a Piknik pána Sonntaga. Sprievodná hudba DJ Rišo zo Žužulety
12:00 Uvítanie organizátorov
12:15 Krst knihy Víno v prameňoch od Štefana Hrivňáka
13:00 B-Swing vystúpenie a tanečný workshop
13:30 Začiatok historickej cyklojazdy Velo orbis na trase Devín – Schlosshof a naspäť
14:00 Oficiálne otvorenie za prítomnosti organizátorov Maroša Mačuhu, Augustína Mrázika a starostky Mestskej časti Bratislava – Devín Ľubice Kolkovej
14:15 koncert Zuzana HAASOVA & The Susie Haas Band 
14:30 Návrat historických cyklistov zo Schlosshofu
15:00 B-Swing vystúpenie a tanečný workshop
15:30 Cyklojazda elegancie pod hradom Devín
16:00 Vyhlásenie výsledkov cyklojazdy elegancie
16:15 koncert Zuzana HAASOVA & The Susie Haas Band
18:00 - 20:00 MALALATA 
20:00 – 21:00 DJ Rišo zo Žužulety

(ms)

Páčil sa vám článok?