VIDEO: Na scénu sa vracia legendárna dvojica Lord Norton a sluha James v novom divadelnom predstavení

18.6.2018

Zdroj: LECA Production

Páčil sa vám článok?

Bratislavské Štúdio L+S sa stane domovskou scénou novej divadelnej komédie Lord Norton a sluha James. Na scénky legendárnej dvojice Marián Zednikovič a Stano Dančiak, ktorých vtipné dialógy pred 20 rokmi doslova zľudoveli, sa pokúsia na javisku nadviazať ich hereckí kolegovia – Ľuboš Kostelný a Jozef Vajda. Mimochodom uhádnete, ktorý z nich bude sluha a kto pán?

Stano Dančiak a Marián Zednikovič pred 20-timi rokmi postavili laťku dobrej zábavy poriadne vysoko. Ich domovskou scénou bolo Štúdio L+S a práve preto sa do týchto priestorov vracia táto mega úspešná komédia v novom obsadení, keď sa postáv lorda Nortona a jeho sluhu James zhostia Ľuboš Kostelný a Jozef Vajda. Ako si na tento kultový titul spomínajú?  „V čase, keď scénky vznikli, som bol ešte na základnej škole. Pamätám si, že sme všetci v škole vedeli naspamäť celé pasáže. Doma sme mali nahrávky na kazetách a v nedeľu, keď sa varil obed, sme ich mali pustené. Neviem ako v Bratislave, ale v menších mestách to bol absolútny hit,“ hovorí Ľuboš Kostelný alias Lord Norton, ktorý od obnovenia predstavenia radšej nemá veľké očakávania. „Asi by nebolo rozumné kopírovať niečo, čo bolo vo svojej dobe výnimočné a ešte stále je to v živej pamäti ľudí.  Režisér Milan Vajdička sa rozhodol viesť Jozefa so mnou zložitejšou cestou, ktorá prinesie trochu iný pohľad na Nortona a Jamesa. A možno práve toto by mohol byť dôstojný spôsob, ako vzdať hold obom nezabudnuteľným originálom.“  

Herec Jozef Vajda si zahrá sluhu Jamesa: „Pôvodné predstavenie som samozrejme registroval, veď v ňom hrali dvaja moji blízki priatelia. Ako sa hovorí, nikdy nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky. Tieto rimejky sú možno odvážne, ale myslím si, že dnes už neplatí to, čo pred dvadsiatimi rokmi, a preto sme sa to pokúsili spraviť inak. Mám rád Jána Snopka. Jeho hry sa hrajú samy. Sú veľmi vtipné a milé. Preto je radosť hrať jeho veci a vôbec som sa nebál ísť do toho.“

Humorista Ján Snopko, ktorý sa vďaka predaju zvukových nosičov – MG kaziet a CD-čiek so scénkami a dialógmi z tohto kultového divadelného predstavenia sa stal dodnes najpredávanejším autorom hovoreného slova na Slovensku. S komédiou Lord Norton a sluha James odohrali na Slovensku a v Čechách 600 predstavení a jeho autor a obaja protagonisti získali 3 diamantové, 9 platinových a 18 zlatých platní.

Dokonca sa hra dočkala aj svojej televíznej podoby:

„Obnova kultového titulu LORD NORTON a SLUHA JAMES (po 20-tich rokoch) bola pre každého z nás veľkou výzvou. Veríme, že aj dnešná, nová generácia divákov si tento titul obľúbi a že tí, ktorí vtipné príbehy Nortona a Jamesa milovali, si rovnako obľúbia aj novú dvojicu Ľuboša Kostelného a Jozefa Vajdu. Dúfajme, že sa v ich podaní dočkáme rovnakého diváckeho úspechu,“ povedal producent Rudolf Geri, ktorý predstavenie pripravil v spolupráci s umeleckou agentúrou LECA Production.

(ts, ars, foto: LECA Production)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie