Máte radi jahody? Prídte si gurmánsky pochutiť na Jahodové dni do centra mesta

13.6.2018
0
Jahodové dni

Zdroj: Facebook/ Sharkam catering

Páčil sa vám článok?

V dňoch 14. – 16. júna 2018 sa budú konať v rámci projektu Bratislava Culinary days obľúbené Jahodové dni. Na výber bude viacero druhov jahodových špecialít v štýle obľúbeného streetfood konceptu, ktorý bude prebiehať na Prima­ciálnom námestí.

Po kulinárskom špargľovom projekte z mája si milovníci dobrého jedla môžu teraz pochutnať na delikatesách a nápojoch z jahôd. Obľúbené a zdravé ovocie dáva Bratislavčanom a návštevníkom mesta príležitosť dopriať si napríklad studenú jahodovú polievku s jahodami, jahodové gule či netradičný kurací filet s jahodovo-zázvorovou omáčkou, čerstvou mätou a pistáciovou divokou ryžou. Cieľom kulinárskeho projektu je prezentácia re­gionálnej a sezónnej kuchyne, špecialít tradičnej prešporskej kuchyne, ale aj trendov a nezvyčajných avšak chutných kombinácií ingrediencií.

Zdroj: Facebook/ Sharkam catering

Zdroj: Facebook/ Sharkam catering

Zdroj: Facebook/ Sharkam catering

Zdroj: Facebook/ Sharkam catering

​„Počas siedmich rokov, čo organizujeme Jahodové dni, je určite najväčším trhákom „Kaiserschmarrn“ - cisársky trhanec s jahodami,“ hovorí Linda Šaradinová zo spoločnosti Sharkam catering, ktorá podujatie spoluorganizuje. „Je to sladká trhaná palacinka pečená na masle, ktorá sa podáva s rôznymi ovocnými omáčkami, v našom prípade s jahodami. Názov Kaiserschmarrn dostalo toto jedlo po rakúsko-uhorskom panovníkovi Františkovi Jozefovi I., ktorý bol veľký nadšenec tohto sladkého dezertu.“ Novinkou tohto ročníka je zmrzlinová rolka, čo je zmrzlina, ktorá sa pripravuje na studenej platni. Môžete ju ochutnať v rôznych ovocných príchutiach, na Jahodových dňoch určite nebude chýbať jahodová príchuť a čerstvé jahody.

(ncuki)

Páčil sa vám článok?