Reštauráciu Chick’n’Chips v Luxorke zrušili

17.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Na dverách prevádzky rýchleho občerstvenia Chick´n´Chips v Luxorke sa pred niekoľkými dňami objavilo oznámenie, že reštaurácia, ponúkajúce kuracie špeciality formou rýchleho občerstvenia, je od 21. septembra zrušená.

Príčiny jej zatvorenia sme zisťovali u prevádzkovateľa reštaurácie - spoločnosti Chick´n´Chips. Ako nám povedala jej konateľka Marta Rejholcová k tomuto nepríjemnému kroku museli pristúpiť z viacerých dôvodov.

Od roku 1996, keď začali pripravovať spustenie siete reštaurácií Chick´n´Chips na Slovensku, sa výrazne zmenilo ekonomické prostredie, predovšetkým rástli ceny vstupov, energie, obalových materiálov, čo by sa nevyhnutne muselo premietnuť do cien ponúkaných produktov. Tie by však zdraželi tak, že by sa vlastne stali nepredajnými.

Spolu s rastom cien rýchlym tempom rástli i úrokové sadzby úverových zdrojov, čo znamenalo, že pri dosahovaných tržbách sa výrazne znižovala schopnosť spoločnosti splácať požičané peniaze. Podľa M. Rejholcovej nie nepodstatnú úlohu pri rozhodovaní o zatvorení siete reštaurácií zohral i pokles kúpyschopnosti slovenských zákazníkov.

Všetky tieto faktory zapríčinili, že podnikanie spoločnosti v oblasti stravovania sa stalo nerentabilným. Vyvrcholením tohto stavu bolo postupné zatvorenie prevádzok v Žiline, Trenčíne a nakoniec v Bratislave. Pripomeňme, že spoločnosť Chick´n´Chips po niekoľkých odložených termínoch začala s prevádzkou rýchleho občerstvenia v Luxorke v apríli minulého roku.

Priestory reštaurácie v budove Luxorky v súčasnosti zívajú prázdnotou a podľa vyjadrenia M. Rejholcovej sú vlastníkom objektu firmou Kastor ponúkané na prenájom. Z doterajších záujemcov však ani jeden neprejavil záujem prevádzkovať tu rýchle občerstvenie. O novom užívateľovi by sa malo rozhodnúť v najbližších dňoch tak, aby sa priestory opäť otvorili ešte v októbri. S najväčšou pravdepodobnosťou sa Bratislavčania v Luxorke viac nenajedia.

Milan Šeršík

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie