Nedeľný Národný beh Devín - Bratislava si vyžiada dopravné obmedzenia i zmeny v MHD

10.4.2018
Beh Devín - Bratislava

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

V súvislosti s konaním 71. ročníka Národného behu Devín-Bratislava je potrebné v nedeľu 15. apríla rátať s dopravnými obmedzeniami, ktoré ovplyvnia i premávku MHD. Informuje o tom organizátor podujatia – Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) hlavného mesta SR Bratislavy a Dopravný podnik Bratislava.

Od 8. do približne 11. h bude pre motorové vozidlá uzavretá Devínska cesta, Kremeľská ulica a tiež cesta medzi Devínskou Novou Vsou a Devínom," uviedla Zuzana Zúbeková z útvaru marketingu a športu STaRZ. "Od 9.30 do 11. h sa uzávera bude týkať i komunikácií v mestskej časti Devín," dodala.

Od 9.45 do približne 11.30 h bude uzavretá v smere do centra mesta aj Botanická ulica v úseku Riviéra – Most Lafranconi a Nábrežie arm. gen. L. Svobodu. Od 8. do 13. h budú uzavreté Rázusovo a Vajanského nábrežie (úsek Most SNP – Šafárikovo námestie) a taktiež Mostová ulica," informovala Zúbeková.

Dopravné obmedzenia dočasne pozmenia i trasy liniek MHD. DPB informuje, že električka č. 4 bude od 8. do 13. h premávať medzi zastávkami Kamenné námestie (Špitálska ul.) a Kráľovské údolie (Nábr. arm. gen. L. Svobodu) obojsmerne cez Námestie SNP, Kapucínsku a tunel. Linka č. 8 v smere od zastávky Blumentál cez Špitálsku a Námestie SNP, od zastávky Námestie SNP do Ružinova pôjde po stálej trase.

V prípade linky č. 29 bude počas dopravných obmedzení zabezpečená od 8. do 12. h kyvadlová doprava medzi Devínskou Novou Vsou a Devínom. Obmedzenia a dočasné zmeny trás sa týkajú aj autobusových liniek č. 30 a 37, 32, 39, 50 a 70. Detaily sú na webe DPB.

Z Devína sa po prvýkrát bežalo v roku 1921, čím sa podujatie zapísalo do športovej histórie ako najstarší cestný beh a zároveň najstaršie atletické podujatie na Slovensku. Prvý ročník mal iba 37 účastníkov, z ktorých úspešne dobehlo do cieľa 21 bežcov. Časom bežci pribúdali, aj keď v období 40-tych až 60-tych rokov malo podujatie viacero prestávok. Od roku 1971 sa konalo pravidelne a v roku 1976 sa behu po prvýkrát zúčastnili už aj ženy.

Hlavný beh Devín – Bratislava má dĺžku presne 11, 625 kilometra a účastníci vedľajšieho behu Malý Devín, ktorý štartuje pod mostom Lafranconi, musia odbehúť 2,8 kilometra. 

(TASR,ncuki)

Páčil sa vám článok?