Nové obchádzky pre chodcov: Rekonštrukcia podchodu na Trnavskom mýte sa blíži do poslednej fázy

4.4.2018
0
Práce na rekonštrukcii podchodu na Trnavskom mýte

Zdroj: FB Bratislava works

Páčil sa vám článok?

Práce na rekonštrukcii podchodu na Trnavskom mýte pokračujú, ako informoval magistrát, podľa plánu. V najbližších dňoch sa vydaním rozhodnutia stavebného úradu sprístupnia verejnosti doteraz uzavreté časti podchodu a naopak, tie doteraz otvorené, sa pre potreby rekonštrukcie dočasne uzatvoria.

Ide o poslednú fázu rekonštrukcie a Bratislavčania sa čo nevidieť dočkajú bezbariérového podchodu. „Teší ma, že rekonštrukcia podchodu ide podľa plánu a tiež, že podchod, ktorý bol tak dlho v dezolátnom stave, naberá nové kontúry. Tento nový verejný priestor bude poskytovať okrem funkcie dôležitého prestupného uzla aj možnosť využívania služieb, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou podchodov vo vyspelých krajinách,“ informoval primátor Ivo Nesrovnal.

Už 8. apríla budú môcť cestujúci využívať vstupy do pochodov, ktoré boli z dôvodu rekonštrukcie a bezpečnosti uzavreté. Týmto sa podľa plánov končí dôležitá časť revitalizácie podchodu.

„Sme radi, že revitalizačné práce pokračujú v súlade s harmonogramom a môžeme pristúpiť k ďalšej fáze obnovy podchodu na Trnavskom mýte. Bratislavčania budú mať čoskoro moderný, bezpečný a bezbariérový podchod na úrovni európskych metropol,“ povedal Martin Šramko, generálny riaditeľ spoločnosti Immocap Group, a.s.

Práce v podchode si tak budú vyžadovať nové dočasné obmedzenia. Deň po sprístupnení nových častí podchodu, čiže 9. apríla, sa dočasne uzatvára Nástupište č.3, vstup do podchodu č. 5 (Istropolis), vstup č.6 (Vajnorská) a čiastočne vstup č.7 (CENTRAL).

Zdroj: Magistrát

​(ts, ms)

Páčil sa vám článok?