Jar sa blíži: V Dúbravke už kvitnú kvety, vysadia aj stovku stromov

29.3.2018
0
Krókusy v Dúbravke

Zdroj: MÚ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

V Dúbravke už môžete pocítiť jarnú atmosféru. Postarali sa o to rozkvitnuté záhony krókusov popri frekventovanej Harmincovej ulici. Čoskoro vby mali rozkvitnúť aj ďalšie lokality.

Mestská časť Bratislava Dúbravka tento rok  prišla s novinkou. Ide o záhony cibuľovín v trávnatých porastoch. Krókusy sadila Dúbravka v okolí Harmincovej ulice, tulipány na Janka Alexyho a narcisy pri Kostole Ducha Svätého. Kým krókusy už zakvitli a prekvapili Dúbravčanov, narcisy a tulipány by tak mali urobiť v najbližšom čase.

„Išlo o premiéru dokopy sme nasadili 300 metrov štvorcových,“  približuje Zuzana Knetigová z referátu životného prostredia miestneho úradu. Dodáva, že podobná výsadba v Bratislave ani neprebieha, inšpirovala sa prezentáciou na Záhradníckom fóre 2016.

Vysádzajú aj stromy

So životným prostredím súvisia aj stromy. Dúbravka sa pustila v uplynulých troch rokoch nielen do ich výsadby, ale aj do ošetrovania rastúcich. V roku 2015 pribudlo 20 nových stromov, v roku 2016 to bolo 31 stromov a v roku 2017 viac než 50. Na tento rok je naplánovaná výsadba stovky stromov.

„Výsadba prebieha vždy na jar a na jeseň,“  vysvetlila Knetigová. „Stromy pribudnú na rôznych verejných plochách, v materských školách, parkoch,“ dodala.

Nové stromy, trávnik a úprava okolia by mali zmeniť tento rok plochu po zbúranej dráha na ulici Karola Adlera pri detskom ihrisku, stromy majú pribudnúť aj pri ihrisku Húščavova, Cabanova.

Väčšiu revitalizáciu plánuje mestská časť pri miestnom úrade na Žatevnej, chce ju otvoriť ľuďom,  a aj pri ihrisku a Horánskej studni v starej časti Dúbravky.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?