Zimná údržba: V Dúbravke pomáhajú aj senzory, aktuálnu teplotu v rôznych lokalitách si môžete pozrieť i vy

23.2.2018
0
Zima v Dúbravke

Zdroj: MÚ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Bratislavská Dúbravka má na piatich miestach umiestnené snímače, ktoré zaznamenávajú teplotu a vlhkosť vzduchu v danej oblasti. Informácie zaznamenávané týmito zariadeniami sú neustále aktualizované a pomáhajú aj pri plánovaní zimnej údržby.

Hlavnou funkciou zariadenia je predovšetkým informovanosť, zobrazenie nie len aktuálnej teploty a vlhkosti, ale aj ich vývoja a histórie. Aktuálnu teplotu a vlhkosť vzduchu v rôznych lokalitách Dúbravky si môžete pozrieť TU.

„Mestská časť aktívne využíva senzory pri zimnej údržbe. Akonáhle klesne teplota pod 0 stupňov a zostane pod bodom mrazu viac než hodinu, zamestnanec zodpovedný za zabezpečovanie údržby je automaticky upozornený správou. Toto zariadenie uľahčuje mestskej časti plánovanie zimnej údržby, a teda znižuje aj nebezpečenstvo úrazov,“ uviedla mestská časť. 

V budúcnosti Dúbravka zvažuje zakúpenie ďalších zariadení napríklad senzorov na meranie rýchlosti a smer vetra, meranie prasnosti, čistoty ovzdušia a iné. Výstupy z týchto senzorov sa dajú potom rôzne kombinovať a vyhodnocovať

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?