VIDEO: Selfieccino ochutnáte už aj v Bratislave - my sme ho boli vyskúšať

13.2.2018
Selfieccino

Zdroj: NC

Páčil sa vám článok?

 V jednej z kaviarní v centre mesta nedávno začali ponúkať tzv. „selfieccino“, kde hlavnou vizuálnou zložkou pripravenej kávy, je selfie zákazníka.

V Bratislave v súčasnosti vznikajú ako huby po daždi rôznorodé podniky, kde veľa z nich sa snaží priniesť niečo nové na trh a zaujať tým zákazníkov. V zahraničí je tento koncept selfieccín známy už dlhšie. My v redakcii sme neváhali a išli vyskúšať, ako to funguje v kaviarni, kde sa rozhodli selfieccino ponúkať ako prví.

Prístroj, tzv. coffee printer, ktorý vytvára selfieccino, dokáže fotku premietnuť v kávovej pene. To znamená, že vrchná časť kávy bude vyzerať presne ako vami vybraná fotografia v smartfóne.

Funguje to tak, že zákazníkom vybraná fotografia bude nahraná pomocou QR kódu do prístroja. Stroj následne vytlačí foto na penu kapučína „jedlým“ tonerom. Potlač obsahuje kakao a kávový prášok. Celá procedúra trvá do 15 sekúnd a vy si môžete vychutnať pohľad na takéto kapučínko.

Pozrite si prípravu selfieccina:

 

„Coffee printer som mal vyhliadnutý už dva roky, len sme museli počkať na správne nastavenie siete wi-fi,“ hovorí Marián Galuška, kávový odborník a inovátor, ktorý tento unikátny prístroj prinesol na Slovensko. Má svoje využitie nielen na pene capuccina, ale neskôr ho plánujú využiť napríklad aj na pene piva, zmrzliny či cookies. 

Čo sa týka ceny, selfieccino stojí o 0,10 eur viac než bežné capuccino a, samozrejme, chuť zostáva rovnaká.

​(nikicuki, FP)

Páčil sa vám článok?