Zimu v byte prekonáte aj stískaním partnera

13.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Krátenie štátnych dotácií na výrobu tepla sa nedotkne len výrobcov, ale v konečnom dôsledku samotných odberateľov, obyvateľov bytov a nebytových priestorov. V tejto súvislosti sme zisťovali, ako by Bratislavčania reagovali na vypnutie dodávok tepelnej energie.

Ján S., zámočník: Ja by som im dal, keby mi vypli kúrenie, hnal by som ich kade ľahšie. Len neviem koho, lebo jedni sa vyhovárajú na druhých a nakoniec to vyzerá tak, že nikto za nič nemôže. Obyčajný človek sa v tomto štáte pomoci nedovolá. No ako vravím, keby som mal studené radiátory, niekoho by som si už našiel, kto by si to odniesol.

Ivana D., učiteľka: Ja neviem, čo by som urobila, keby zostali radiátory v byte studené. Asi by som si išla kúpiť ohrievač a kúrila by som si sama. Ani neviem, kde by som to mala reklamovať, pretože ak sa povie, že dotácie na teplo krátil štát, tak je to veľmi široký pojem. Ťažko zistím, kto z toho štátu tie peniaze nedal a komu budem vďačiť za to, že v byte bude zima.

Andrej Č., študent: V prípade, že nám prestanú kúriť, chladné noci strávim pravdepodobne so svojou priateľkou, s ktorou sa budeme spoločne zohrievať. Možno by som aj privítal, keby sa v byte na pár ochladilo, lebo spoločné zohrievanie som už dlhšie nezažil a to by bol dôvod postískať priateľku o čosi tuhšie.

Nora D., na materskej dovolenke: Mám malé dieťa, ktoré musí byť v teplom prostredí, takže neviem, čo by som robila, keby prestali kúriť. Asi by som niekoho roztrhala v zuboch, keby mi dieťa prechladlo. Našťastie mi to nehrozí, pretože bývam v rodinnom dome a tam si kúrime sami. Dokážem sa však vžiť do pozície tých, čo sú odkázaní na ústredné vykurovanie.

Dušan M., právnik: Aj keď výrobcovia tepla musia rešpektovať predpisy a zákony, keď nebudú mať peniaze asi ťažko budú vyrábať na sekeru. Príčinu tohto stavu treba hľadať niekde inde a tam ju i odstrániť.

(mer)
ČO HOVORÍ ULICA

Páčil sa vám článok?