FOTO: Toto sú najnovšie vizualizácie, ako by mohol vyzerať hotel Kyjev a jeho najbližšie okolie

Zariadenie z hotela kyjev pomôže domovom a nocľahárňam - Hotel kyjev
Páčil sa vám článok?

Developer Lordship predstavil najnovšie vizualizácie budúcej podoby hotela Kyjev a jeho blízkeho okolia, teda projektu, ktorý sa pripravuje už pomerne dlhú dobu. Hoci s výhradami a bez definitívnych záverov, keďže ide o pracovné vizualizácie, zatiaľ možno predstavenú podobu hodnotiť ako najlepšiu, aká bola pre dané územie zverejnená.

Developer Lordship mal pôvodne rozsiahlejšie zámery, ktoré zahŕňali aj časti mestského bloku vymedzeného Špitálskou, Rajskou, Dunajskou a Námestím SNP, patriace mestu a spoločnosti Tesco. Keďže sa však s týmito vlastníkmi nedohodol na spoločnom postupe, rozhodol sa len pre transformáciu vlastných pozemkov, kde navrhuje rekonštrukciu budovy bývalého hotela, ako aj dostavbu ďalších objektov. Výšková budova hotela by mala dostať nové opláštenie, no jej využitie ešte známe nie je, v hre je hotel, byty či kancelárie.  Kancelársky objekt však bude vybudovaný pozdĺž Špitálskej ulice, v zmysle platného Územného plánu zóny. 

Developer uvažuje aj o transformácii okolitých verejných priestranstiev, od Rajskej by mal vzniknúť nový nástupný priestor vo forme menšieho námestíčka. Developer vlastní aj bytové domy na tomto konci Cintorínskej, podľa vizualizácii sa zdá, že by boli zasanované a nahradené novými. Práce na výstavbe a rekonštrukcii by sa mali v ideálnom prípade spustiť v roku 2019, developer plánuje preinvestovať 80 miliónov eur. Architektúru projektu má na starosti kancelária A1 Architecture architekta Branislava Kaliského. 

Podľa viacerých architektov, ktorí sa v diskusiách k najnovším vizualizáciám vyjadrovali, možno konštatovať, že ide o návrh, prinášajúci oveľa menej konfliktov ako akýkoľvek predošlý, a vytvárajúci potenciál pre aktívne pretvorenie a oživenie tohto mestského bloku, ktorý je napriek svojej centrálnej polohe mimoriadne zanedbaný a nevyužitý. 

Vizualizácie nájdete v našej galérii. Informácie o urbanistických zámeroch v tejto oblasti sme prevzali z facebookovej stránky Bratislava YIMBY.

(ars, foto: abn, vizualizácie: Lordship)

Páčil sa vám článok?