FOTO: Do podchodu na Trnavskom mýte včera priviezli nové eskalátory

Zdroj: FB Bratislava Works

Páčil sa vám článok?

V stredu bolo na Trnavskom mýte rušnejšie než v bežných dňoch. Pred budovou tržnice sa nachádzal mohutný autožeriav, pomocou ktorého z nákladných áut povykladali nové eskalátory. Tie budú súčasťou zrekonštruovaného podchodu. Ten by mal byť dokončený už v lete tohto roku...

Ako sme vás už informovali, tak počet eskalátorov sa zníži z doterajších deviatich na päť, ale na druhej strane sa vybudujú nové výťahy s kapacitou pre 10 až 16 osôb a určite bude niektorý z nich slúžiť aj na zásobovanie, nakoľko v zrekonštruovanom podchode bude osemnásť obchodných prevádzok z oblasti služieb, gastro, módy či zdravia.

Zdroj: FB Bratislava Works

​Na nové eskalátory a výťahy hlavné mesto Bratislava vyčlenilo zo svojho rozpočtu sumu 1,2 milióna eur a celkovo by mala rekonštrukcia stáť 3,7 milióna eur, teda z väčšej časti (2,5 milióna) ju zaplatí súkromný investor.  

Zdroj: FB Bratislava Works

​Budúce pohyblivé schody sú už v podchode...

Zdroj: FB Bratislava Works

​Robotníci dokončujú jednu z výťahových šácht...

Súčasťou vynoveného podchodu bude zabezpečenie kamerovým systémom, nepretržitá strážna služba, každodenné upratovanie a čistenie. Cieľom je, aby tento dlhodobo zanedbávaný priestor a jeden z najdôležitejších dopravných prestupných uzlov v Bratislave získal nový vzhľad. Dokončený by mal byť v lete tohto roku, čo pri svojej návšteve pred niekoľkými dňami potvrdil aj bratislavský primátor Ivo Nesrovnal.

(ars, foto: FB Bratislava Works)

Páčil sa vám článok?