Oslávte okrúhle výročie múzea s Lukášom Latinákom

1.2.2018
0
Lukáš Latinák

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Múzeum mesta Bratislavy (MMB) si počas celého roka pripomína 150. výročie nepretržitej existencie od jeho vzniku (1868). Výročie oslavuje aj novým cyklom stretnutí s názvom Venujte 30 minút slávy Múzeu mesta Bratislavy. Na druhé stretnutie vás pozýva známy herec Lukáš Latinák.

„Oslavami žijeme celý rok a chceme to povedať aj spoluprácou s významnými umelcami. Prijali pozvanie a stali sa vyslancami desiatich našich múzeí. Programový cyklus je zárukou populárneho priblíženia a spoznania ich expozícií. Návštevníci sa stretnú s umelcom aj s múzejníkmi a spolu predstavia každé múzeum. Zblízka ho preskúmajú a dotknú sa vybraných zbierkových predmetov,“ informuje vedúca oddelenia komunikácie MMB Beáta Husová.

Na druhé stretnutie múzeum pozýva 17. 2. 2018, 14:30 h do Faustovej siene v Starej radnici. Na stretnutie s milovníkmi histórie a všetkými, ktorým história nášho mesta nie je ľahostajná, sa teší Lukáš Latinák. Sám hovorí, že jeho prvé umelecké sklony sa prejavili v oblasti sklárstva. Zaujal ho preto výtvarný umelec Arthur Fleischmann (1896-1990). Pre návštevníkov je teda pripravená téma Múzeum Arthura Fleischmanna. Nachádza sa v bývalom dome rodiny na Bielej 6. Umelec sa však narodil v dome, ktorý sa nachádzal na terajšom námestí SNP. Vyrastal v Bratislave, navštevoval Evanjelické lýceum.

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie