VIDEO: Čo sa deje? Obyvateľov vystrašil neznesiteľný zápach šíriaci sa zo Slovnaftu

31.1.2018
0
Slovnaft

Zdroj: TV JOJ

Páčil sa vám článok?

Obyvateľov bratislavských Podunajských Biskupíc, ale aj neďalekých obcí nemilo prekvapil i vystrašil neznesiteľný štipľavý zápach, ktorý sa v uplynulých dňoch šíri z rafinérie Slovnaft. Miestni tvrdia, že také niečo ešte nezažili.

Ako informoval portál noviny.sk, zápach, na aký si miestni nepamätajú, sa šíri Podunajskými Biskupicami, ale aj do okolitých dedín. „Už pár dní trápi mňa aj ľudí, ktorí tu žijú neskutočný smrad, ktorý sa nedá dýchať, je to neznesiteľné, uviedla diváčka TV JOJ. Obyvatelia si sťažujú na to, že vzduch sa nedá dýchať a nemôžu ani vyvetrať svoje domácnosti.

Zápach ľuďom komplikuje život už od nedele. Od 27. januára prebiehala odstávka jednej z výrobných jednotiek, počas ktorej došlo k spaľovaniu uhľovodíkov na poľných horákoch. Išlo o štandardný postup, vysvetlil hovorca Slovnaftu Anton Molnár. 

Zároveň dodal, že hodnoty, ktoré by ohrozili zdravie ľudí, neprekročili. Tieto limity, ktoré boli namerané, neboli hraničné, teda také, ktoré by spôsobovali poškodenie. Ľudom sa ospravedlňujeme. Uvedomujeme si, že vplyvom poveternostných podmienok a rozptylovými podmienkami bolo zápach enormne cítiť. Tento stav potrvá najneskôr do prvého februára, uviedol Molnár. 

VIDEO:

(ms)

Páčil sa vám článok?