Ste vegán či vegetarián? Táto pomôcka vyhľadá všetky reštaurácie podľa vášho gusta v okolí

23.1.2018
0
Vegánska reštaurácia

Zdroj: FB Fresh Market

Páčil sa vám článok?

Nová bezplatná služba, uľahčujúca život ľuďom vyhľadávajúcim rastlinné alternatívy stravovania, ponúka vyhľadávanie prevádzok s vegánskymi jedlami a potravinami po celom Slovensku vrátane Bratislavy.

Do testovacej prevádzky dnes vstúpila Vegánska mapa Slovenska, ktorá ponúka viac než dve stovky prevádzok s ponukou vegánskych jedál a potravín. Umožní tak pohodlné vyhľadávanie stravovacích možností pre všetkých vegetarikánov či vegánov.. Vegánska mapa Slovenska je bezplatnou službou a je ľahko dostupná z mobilov zariadení i klasických počítačov.

My sme ju vyskúšali a naozaj funguje. Mapu si môžete vyskúšať aj vy na tomto linku.

Vegánska mapa teda umožňuje vyhľadávať prevádzky podľa aktuálnej polohy a filtruje ich podľa ich ponuky. To zahŕňa možnosť vyhľadávať vegánske a vegetariánske prevádzky, rovnako ako aj bežné prevádzky, ktoré nezabúdajú do svojej ponuky zaradiť aj rastlinné alternatívy. Taktiež je možné vyberať medzi reštauráciami, obchodmi, kaviarňami a čajovňami, či vegánskou zmrzlinou a donáškami jedla.

Privedie vás až pred dvere podniku

Každá prevádzka má vytvorenú vlastnú podstránku, na ktorej sa návštevníci a návštevníčky dozvedia, akú kuchyňu ponúka, či má vlastnú donáškovú službu, alebo či ponúka denné menu. Následne sa jednoducho dostanú do navigácie, ktorá ich privedie priamo pred dvere vybranej prevádzky. Mapa zároveň umožňuje na dve kliknutia priame spojenie s prevádzkou telefonicky, emailom, alebo cez sociálne siete.

Na stránke reštaurácií ponúka Vegánska mapa aj možnosť hodnotenia prevádzok a zanechania recenzií, ako aj pridávanie nových prevádzok. „Vegánska mapa Slovenska ponúka jedinečnú databázu ohľaduplných a udržateľných stravovacích možností. Vyhľadávanie vegánskeho jedla tak na Slovensku nikdy nebolo jednoduchšie.“ dodáva predseda OZ Vegánske hody Martin Smrek, ktoré mapu vytvorilo a dlhodobo pracuje na rozvoji udržateľných a ohľaduplných alternatív na Slovensku. Vegánska mapa Slovenska je zatiaľ spustená v skúšobnej prevádzke.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?