VIDEO: Hrôza v bratislavskej MHD - žena sa poleptala kyselinou a ešte jej hrozí aj trestné stíhanie!

22.1.2018

Zdroj: Facebook R.B.

Páčil sa vám článok?

Mimoriadne dramatickú situáciu museli riešiť minulý týždeň v bratislavskej MHD. Cestujúca v autobuse linky č. 80 smerujúcom do Petržalky nahlásila vodičovi, že sa jej vo vozidle vyliala žieravina, ktorá jej spôsobila popáleniny. Vodič nechal ostatných cestujúcich vystúpiť a prostredníctvom dispečingu privolal záchranárov. Ženu (41) napokon previezli do nemocnice, ale podľa polície jej ešte hrozí aj trestné stíhanie za všeobecné ohrozenie.

Prípad sa stal v stredu 17. januára 2018 okolo 17-tej hodiny a vozidlo linky č. 80 odstavili na najbližšom možnom mieste, teda konkrétne Rusovskej ceste. „Cestujúca vodičovi oznámila, že sa jej vo vozidle vyliala žieravina a spôsobila popáleniny. Vodič duchaprítomne zareagoval, odstavil vozidlo, aby mohli cestujúci bezpečne vystúpiť a ihneď jej poskytol prvú pomoc. Spolu s dispečingom Dopravného podniku Bratislava urgovali príchod záchranných zložiek. Odhadovaná škoda v interiéri vozidla je približne 2000 eur,“ povedala o mimoriadnej udalosti hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

Na miesto privolali okrem lekárov, ktorí ženu previezli do jednej z bratislavských nemocníc,aj policajtov a hasičov. „Oznámenie o žene, ktorá sa mala obliať neznámou chemickou látkou v jednom z autobusov MHD na Rusovskej ceste v Bratislave, sme prijali v ten deň krátko po 17,00 hod. Hliadka policajného zboru hodnovernosť oznámenia bezprostredne po jeho prijatí preverila a potvrdila. Po príchode na zastávku MHD Kremnická policajti zistili, že na uvedenom mieste sa v autobuse nachádza žena, ktorá mala spôsobené zranenia a poškodený odev od neznámej chemickej látky. Podľa doterajších zistení si 41-ročná žena mala zranenia a poškodenie odevu spôsobiť sama neodbornou manipuláciou s touto chemickou látkou," informoval Bratislavské noviny policajný hovorca Michal Szeiff.

Takto to v autobuse krátko po mimoriadne nebezpečnej udalosti vyzeralo:

Podľa informácii Bratislavských novín išlo o cudzinku, teda konkrétne Ukrajinku Irinu L., ktorá si vážne poleptala kyselinou fosforečnou nohy a hruď a s týmito zraneniami ju previezli na oddelenie popálenín do ružinovskej nemocnice. Žena bola pri vedomí a mala by z nepríjemnej nehody vyviaznuť bez vážnych následkov či trvalého poškodenia zdravia. Ďalšie okolnosti tohto prípadu sú predmetom vyšetrovania. V tejto súvislosti už poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia," povedal k prípadu Michal Szeiff.

(ars, foto a video: facebook R.B.)

Páčil sa vám článok?