Afgancov útok s nožom v Devínskej, absurdnosti turistov a predpotopná kabínka vodiča MHD - tieto témy rezonovali vo februári 2017

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Rok 2017 je definitívne minulosťou, ale my sme sa rozhodli, že našim čitateľom pripravíme malú retrospektívu tém, ktoré ich vlani najviac zaujali na webe Bratislavských novín. V druhom z dvanástich návratov si pripomenieme tri najčítanejšie články, ktoré sme priniesli vo februári minulého roka.

7. februára 2017: Výčínanie Afganca v Devínskej: Dvoch ľudí bodol nožom

Zdroj: Google maps

​Všetci ešte máme v živej pamäti tragédiu v Devínskej Novej Vsi z roku 2010, pri ktorej po dlhodobých susedských sporoch vystrieľal Ľubomír Harman celú rodinu a celkovo usmrtil osem ľudí vrátane seba. Keď začiatkom februára vyšla správa, že v Devínskej sa odohrala ďalšia krvavá dráma, ktorej aktérom bol vtedy 22-ročný muž a občan Afganskej islamskej republiky, tak prípad vyvolal mimoriadny záujem verejnosti. Incident sa odohral v nedeľu 5.februára 2017 okolo 16.30 hod. pred prevádzkou rýchleho občerstvenia na Eisnerovej ulici. Došlo tu najskôr k verbálnemu konfliktu, po ktorom Afganec nožom napadol dvoch mužov vo veku 22 a 20 rokov, pričom obom poškodeným spôsobil bodné zranenie s predpokladanou dobou liečenia do sedem dní. Navyše sa počas fyzického útoku obvinený poškodeným mužom vyhrážať zabitím. Zavolaní policajti ho zneškodnili a eskortovali na príslušné oddelenie. Najväčšie obavy ľudí, že to bol teroristický útok islamistu sa nepotvrdili. Ukázalo sa, že išlo o spor medzi cudzincami.

3. februára 2017: Aké absurdnosti sa pýtajú turisti v Bratislave. Sprievodkyňa prezrádza, čo ste asi netušili

Zdroj: abn

​Ktorí turisti v Bratislave sú najnevychovanejší, ktorí najviac utrácajú, akú položili najzvláštnejšiu otázku? Čo sa im u nás najviac páči? Čím sa líšia Japonci od Číňanov? Čo učaruje Arabom? Aké má naše mesto neobjavené možnosti? O turizme v metropole Slovenska sa Bratislavské noviny rozprávali so skúsenou sprievodkyňou, predsedníčkou mestskej rady pre cestovný ruch a medzinárodnú spoluprácu, mestskou poslankyňou a členkou predstavenstva Bratislavskej organizácie cestovného ruchu Soňou Svoreňovou (32). Ak si chcete rozhovor prečítať celý a dozvedieť sa odpovede na úvodné otázky, tak ho nájdete TU.

1. februára 2017:Je to neuveriteľné, ale takto vyzerá „kabína" vodiča MHD v Bratislave

Zdroj: Facebook

​Na sociálnej sieti sa koncom januára objavila fotografia vodiča MHD, ktorý nemá kabínu, ale je obložený nevkusnými drevenými doskami pospájanými striebornou lepiacou páskou. Podľa zdroja by mal jazdiť v autobuse DPB na linke č.35. Mnohým sa ani nechcelo veriť, že by takéto niečo bolo možné v 21. storočí v Európskej únii. Bratislavské noviny zisťovali u hovorkyne Dopravného podniku Bratislavy Mgr. Adriany Volfovej či nejde o podvrh, ale ukázalo sa, že záber bol reálny. „Ide o autobus IVECO DAILY, kategórie MINI, ktorý je v prevádzke MHD už od roku 2008. Vzhľadom na extrémne nízke teploty v januári 2017 sa vodič svojpomocne chránil pred zimou pri neustálom otváraní dverí na zastávkach MHD. Dopravná prevádzka už pracuje na odstránení s tým, že pre vodiča namontujú takú ochranu, ktorá bude slúžiť svojmu účelu, no zároveň bude mať aj estetický vzhľad.“ Podľa našich informácií sa tak skutočne stalo a drevená lepenka aj papierové kartóny z autobusu skončili tam, kde patria, teda v koši...

(ars, foto: google maps, abn a facebook)

Páčil sa vám článok?